Šťavnatý jablkový koláč

Šťavnatý jablkový koláč

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (3)
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3293 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 318 g
Tuky 200 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná polohrubá 100 g
mouka pšeničná hladká 100 g
sůl
máslo 100 g
žloutek 1 ks
Náplň
jablka 600 g
plus hezké cca 4 ks navíc
cukr 100 g
citronová kůra
máslo 100 g

Postup

1

Těsto smícháme dohromady, rozválíme a dáme do kulaté formy. Těsto propícháme vidličkou a dáme do lednice odležet. 

2

Zatím si oloupeme a nakrájíme jablka, v hrnci na másle pak jablka osmahneme a přidáme 3 lžičky vody, mícháme až se z toho udělá kaše.

3

Předehřejeme si troubu na 190 stupnu a do rozehrate trouby vložíme korpus.

4

Pečeme tak 19 minut poté jej vyndáme a nalejeme do něj kaši z jablem a poklademe navrch nakrájená jablka. To vše dáme zapéct na 35 minut.  

Autor: Clairushka1

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit