Nová registrace Zapomenuté heslo

< 30 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Not published! Jáhlové škubánky
Jáhlové škubánky


< 30 min
0,0 (0x)

Jáhly dáme do misky a zalijeme vroucí vodou. Zamícháme, slijeme přes cedník, propláchneme studenou vodou. Tento postup opakujeme třikrát. Jáhly pak ztratí nahořklou příchuť. Ze zkušenosti vím, že takto je to lepší, než jáhly pouze v cedníku propláchnout vroucí vodou. Spařené a propláchnuté jáhly dáme do hrnce, zalijeme 3 hrnky vody, osolíme asi 1,5 Kl soli, přivedeme k varu a pak pomalu vaříme pod poklicí, dokud nejsou jáhly na kaši a voda není téměř pryč. Stáhneme z plotýnky, do jáhlové kaše uděláme vařečkou díry a vsypeme mouku. Zakryjeme pokličkou a necháme 10 minut stát. Pak vše promícháme v hladkou hmotu a lžící namočenou v oleji tvarujeme škubánky. Sypeme mákem, strouhankou, cukrem a mastíme rozpuštěným máslem. Zbylé studené škubánky opečeme na oleji nebo sádle, smícháme s třeným česnekem a přisolíme. Získáme tak dobrou večeři. TIP: Při nákupu jahel se snažíme koupit ty s datem výroby nejbižším datu nákupu, jasné žluté barvy Nejsou pak téměř vůbec hořké. Hořkost způsobuje žluknutí tuku, kterého jáhly obsahují poměrně dost. Propláchnutím a spařením se nedobré chuti zbaví. Jáhly obsahují poměrně velké množství železa, jsou dobře stravitelné a prý, kdo je pravidelně jí, mívá dobrou náladu:)


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu