Jahodová dřeň je retro pochoutka, která stále zůstává ‚in‘. Navíc představuje osvěžující letní dezert, který je bez laktózy a pokud máte opravdu kvalitní a sladké jahody, vystačíte si s minimem přidaného cukru. Jahodová dřeň je skvělý způsob, jak si vychutnat jahody v horkých letních dnech – ať už ji nalijete do formiček na nanuky, nebo do větší misky, ze které pak budete společně kousky dřeně ujídat. Recept na jahodovou dřeň můžete vylepšit i trochou smetany.
Suroviny
Postup
Jahody důkladně omyjte a zbavte stopek.
V misce ovoce rozmačkeje vidličkou na kaši. Některé kousky jahod klidně mohou zůstat nerozmačkané. Přidejte cukr podle chuti a vanilku. Pozor – při mražení se část sladkosti ztratí. Proto by výsledná směs měla být mírně přeslazená.
Připravenými jahodami naplňte mrazuvzdorné nádobky – můžeme použít formičky na nanuky, nebo kelímky od jogurtu.
Jahodovou dřeň dejte do mrazáku alespoň na 2 hodiny.
Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com, Mary Welander