0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodová dřeň

Jahodová dřeň

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 575 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 130 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžující letní dezert, který je bez laktózy a pokud máte opravdu kvalitní a sladké jahody, obejde se s minimem přidaného cukru. Jahodová dřeň je skvělý způsob, jak si vychutnat jahody v horkých letních dnech.

Suroviny

jahody 500 g
cukr 100 g
lze použít moučkový, ale pro zdravější verzi i třtinový
vanilka
lze použít esenci, nebo nahradit část cukru cukrem vanilkovým

Postup

1

Jahody důkladně omyjeme a zbavíme stopek.

2

V misce ovoce rozmačkáme vidličkou na kaši. Některé kousky jahod klidně mohou zůstat nerozmačkané. Přidáme cukr podle chuti a vanilku. Pozor – při mražení se část sladkosti ztratí. Proto by výsledná směs měla být mírně přeslazená.

3

Připravenými jahodami naplníme mrazuvzdorné nádobky – můžeme použít formičky na nanuky, nebo kelímky od jogurtu.

4

Dáme do mrazničky alespoň na 2 hodiny.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com, Mary Welander

Autor: Marcela

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit