0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodové cappuccino & domácí piškoty

Jahodové cappuccino & domácí piškoty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodové cappuccino & domácí piškoty

4.2 / 5. Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3334 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 383 g
Tuky 165 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obyčejný jahodový koktejl jsme bleskově proměnili v originální dezert do hrnečku. Jahodové cappuccino & domácí piškoty je možná netradiční, ale o to efektnější využití úrody jahod. Tak hurá do toho! 

Suroviny

jahody 700 g
crème fraîche 250 g
nebo zakysaná smetana
krupicový cukr 200 g
máta 1 svazek
otrhané lístky
smetana ke šlehání 150 ml
33%
Na piškoty
vejce 3 ks
bílky a žloutky odděleně
krupicový cukr 75 g
sůl 1 špetka
vanilkový extrakt 1 ČL
mouka pšeničná hladká 80 g
prosátá
krystalový cukr
na posypání
moučkový cukr
na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C, plech vyložte pečicím papírem a připravte si cukrářský sáček s 1,25cm širokou trubičkou. 

2

Žloutky vyšlehejte s polovinou cukru, solí a vanilkovým extraktem do světlé nadýchané pěny. Bílky vyšlehejte do polotuha, přidejte zbylý cukr a ušlehejte dotuha.

3

Část bílků jemně vmíchejte ke žloutkům, tím se směs nadlehčí, a poté ji celou zlehka zašlehejte k bílkům. Nakonec stěrkou vmíchejte mouku, aby nevznikly hrudky. 

4

Polovinu směsi přendejte do cukrářského sáčku a stříkejte na připravený plech proužky asi 10cm dlouhé. Nezapomeňte mezi nimi nechat rozestup (alespoň 5cm). Opakujte se zbylým těstem.

5

Piškoty posypte moučkovým a krystalovým cukrem a dejte péct na 13–15 minut.

6

Jahody zbavte stopek a rozmixujte s crèmem fraîche, cukrem a mátou. Rozdělte do šálků a dejte chladit.

7

Smetanu vyšlehejte do polotuha (měla by mít konzistenci jogurtu). Rozdělte ji do hrnečků na jahodové cappuccino a podávejte s piškoty.

NĚCO NAVÍC
Cappuccino můžete přisladit a zjemnit smetanou podle chuti. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč