Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 18064 kcal
Bílkoviny 919 g
Cukr 2753 g
Tuky 313 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tenhle dezert má velkou letní výhodu – nepřipravuje se v troubě, ale v mrazáku. Jeho základem je dobrý jemný tvaroh, smetana a křupavé piškoty, které by měly nasáknout likérem, ale neměly by se úplně rozmočit. Želatina dezert zpevní – a jahody z něj vytvoří aromatickou bombu.

Suroviny

krupicový cukr 200 g
lze nahradit moučkovým
smetana ke šlehání 500 ml
tvaroh 500 g
jemný, lze nahradit zcela nebo částečně mascarpone
vanilkový cukr 1 bal
jahody 300 g
na plátky
višňovice 7 PL
griotka, lze nahradit jiným aromatickým alkoholem
piškoty 32 ks
želatina 4 plátky

1Jahody a piškoty zakapejte griotkou.

2Smetanu ušlehejte s 20 g cukru a vanilinovým cukrem. Zbylý cukr, vanilinový cukr a tvaroh nebo mascarpone utřete, aby se směs spojila.

3Do kastrůlku natočte studenou vodu a na pět minut do ní vložte želatinu, aby změkla. Pak ji trochu zahřejte a míchejte, až se rozpustí. Nechte trochu vychladnout.

4Do smetany vmíchejte plátky nebo kousky jahod a želatinu. Spojte s tvarohovým krémem.

5Formu vyložte potravinovou fólií tak, abyste jí mohli tiramisu překrýt, než ho dáte chladit. Na dno formy rozložte tenké plátky jahod, na ty dejte část tvarohového krému a na něj piškoty. Pokračujte ve vrstvení, dokud nespotřebujete všechny suroviny.

6Přetáhněte fólií a nechte dezert vychladit a zpevnit, nejlépe přes noc.

Tip Apetitu:
✔ Tiramisu se dobře chladí v podlouhlé kovové formě na biskupský chlebíček. Úplně ale postačí i hranatá plastová nádoba.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit