Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
0,0 (0x)
11. 4. 2018
Not published! Jahodovo-mandlový cheesecake
Jahodovo-mandlový cheesecake


Snadné
> 60 min
0,0 (0x)

 Troubu předehřejte na 170°C (horkovzuch méně, dle trouby až o 20°C), kruhovou formu o velikosti 24 vyložte pečícím papírem a boky vymažte máslem.

Ingredience na sušenkový základ smíchejte, rovnoměrně na dno i na boky vmačkejte do dortové formy a dejte na 10 minut do mrazáku. 

Mezitím si očistěte jahody a nekrájejte je na čtvrtiny nebo na kolečka.

Formu ihned po vytáhnutí z mrazáku vložte do trouby a pečte zhruba 15-20 minut.

Zatím co se peče prošlehejte všechny ingredience na náplň (v pokojové teplotě) kromě jahod. Sušenkový základ vyndejte z trouby, poklaďte nakrájenými jahodami, zalijte hustou náplní, uhlaďte a vraťe zpět do trouby. Peče se 50-60 minut.  

Upečený cheesecake nechejte odpočívat a nachystejte si přeliv a mandle na ozdobení.
Jahody s cukrem spolu s malým množstvím vody svařte a po uvaření, promixujte tyčovým mixérem a nechejte vychládnout.
Plátky mandlí promíchejte s medem, sirupem a tekutým kokosovým olejem, přesypte na pekáč vyložený papírem a zapékejte asi 15minut. Je potřeba průběžně promíchávat, ať se krajní lupínky nespálí. Po vytažení nechejte stuhnout.

Na vychladlý cheesecake po obvodu nalámejte stuhlé mandlové plátky, poklaďte půlkami jahod a přelijte jahodovým pyré.

Dobrou chuť 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu