Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Jahodovo-mátový cheesecake

Jahodovo-mátový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na korpus

350g máslových sušenek

150g másla

Náplň

5 balení smetanového sýra Philadelphia o hmotnosti 175g (875g)

200g moučkového cukru

4 velká vejce

1 žloutek

1 balení želatiny v plátcích

200g jahod

1 svazek máty

1 lžíce citrónové šťávy

případně gelová barviva (zelená, červená)

 

Na ozdobení

maliny, borůvky, nesolené pistácie, macešky

1. Nejprve si připravíme sušenkový základ. Sušenky rozdrtíme v mixéru, máslo rozpustíme a necháme chvíli vychladnout. Poté smícháme dohromady.

2. Dortovou formu o průměru 26cm vymažeme máslem. Z pečícího papíru vystřihneme kruh o průměru formy, který vložíme na dno. Dále vystřihneme pruh tak, aby pokryl vnitřní boční strany. Venkovní stranu formy obalíme potravinovou fólií nebo alobalem, aby se během pečení ve vodní lázni nedostala voda k těstu.

3. Do mísy si dáme smetanový sýr Philadelphia s moučkovým cukrem a rozetřeme do hladka. Následně přimícháme citronovou šťávu, po jednom vajíčka se žloutkem, aby se krém krásně spojil. Želatinu si připravíme podle návodu a rozmícháme ji v malém množství krému. Poté vše spojíme. Krém si rozdělíme do tří misek. V jedné misce rozmixujeme jahody a v druhé mátu. Pro přibarvení mužeme použít gelová barviva. 

4. Sušenkový základ přendáme do formy, stlačíme a uhladíme. Na něj nalijeme světlý krém. Troubu předehřejeme na 150°C. Formu vložíme do vodní lázně. Pečeme.  Po 30 minutách přidáme zelený (mátový) krém., po dalších 30 minutách červený (jahodový) krém. Opatrně vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Uložíme do lednice nejméně na 3 hodiny.

5. Ozdobíme dle vlastní fantasie. Já použila maliny, borůvky, macešky a nasekané pistácie.

Autor: d.kousova

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit