Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Jahodovo-mátový cheesecake

Popis receptu: 

Kombinace šťavnatých sladkých jahod a chladivá chuť máty doplněná jemným smetanovým sýrem Philadelphia ....

Máta dodá svěžesti a jahody jsou počátkem léta, takže spousta vůní i chutí.

Autor: Dominika Koušová
Hodnocení:
14 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na korpus

    350g máslových sušenek

    150g másla

    Náplň

    5 balení smetanového sýra Philadelphia o hmotnosti 175g (875g)

    200g moučkového cukru

    4 velká vejce

    1 žloutek

    1 balení želatiny v plátcích

    200g jahod

    1 svazek máty

    1 lžíce citrónové šťávy

    případně gelová barviva (zelená, červená)

     

    Na ozdobení

    maliny, borůvky, nesolené pistácie, macešky

Příprava jídla

1. Nejprve si připravíme sušenkový základ. Sušenky rozdrtíme v mixéru, máslo rozpustíme a necháme chvíli vychladnout. Poté smícháme dohromady.

2. Dortovou formu o průměru 26cm vymažeme máslem. Z pečícího papíru vystřihneme kruh o průměru formy, který vložíme na dno. Dále vystřihneme pruh tak, aby pokryl vnitřní boční strany. Venkovní stranu formy obalíme potravinovou fólií nebo alobalem, aby se během pečení ve vodní lázni nedostala voda k těstu.

3. Do mísy si dáme smetanový sýr Philadelphia s moučkovým cukrem a rozetřeme do hladka. Následně přimícháme citronovou šťávu, po jednom vajíčka se žloutkem, aby se krém krásně spojil. Želatinu si připravíme podle návodu a rozmícháme ji v malém množství krému. Poté vše spojíme. Krém si rozdělíme do tří misek. V jedné misce rozmixujeme jahody a v druhé mátu. Pro přibarvení mužeme použít gelová barviva. 

4. Sušenkový základ přendáme do formy, stlačíme a uhladíme. Na něj nalijeme světlý krém. Troubu předehřejeme na 150°C. Formu vložíme do vodní lázně. Pečeme.  Po 30 minutách přidáme zelený (mátový) krém., po dalších 30 minutách červený (jahodový) krém. Opatrně vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Uložíme do lednice nejméně na 3 hodiny.

5. Ozdobíme dle vlastní fantasie. Já použila maliny, borůvky, macešky a nasekané pistácie.

REKLAMA

Přidat komentář