Jahodovo-mátový cheesecake

Jahodovo-mátový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na korpus

350g máslových sušenek

150g másla

Náplň

5 balení smetanového sýra Philadelphia o hmotnosti 175g (875g)

200g moučkového cukru

4 velká vejce

1 žloutek

1 balení želatiny v plátcích

200g jahod

1 svazek máty

1 lžíce citrónové šťávy

případně gelová barviva (zelená, červená)

 

Na ozdobení

maliny, borůvky, nesolené pistácie, macešky

1. Nejprve si připravíme sušenkový základ. Sušenky rozdrtíme v mixéru, máslo rozpustíme a necháme chvíli vychladnout. Poté smícháme dohromady.

2. Dortovou formu o průměru 26cm vymažeme máslem. Z pečícího papíru vystřihneme kruh o průměru formy, který vložíme na dno. Dále vystřihneme pruh tak, aby pokryl vnitřní boční strany. Venkovní stranu formy obalíme potravinovou fólií nebo alobalem, aby se během pečení ve vodní lázni nedostala voda k těstu.

3. Do mísy si dáme smetanový sýr Philadelphia s moučkovým cukrem a rozetřeme do hladka. Následně přimícháme citronovou šťávu, po jednom vajíčka se žloutkem, aby se krém krásně spojil. Želatinu si připravíme podle návodu a rozmícháme ji v malém množství krému. Poté vše spojíme. Krém si rozdělíme do tří misek. V jedné misce rozmixujeme jahody a v druhé mátu. Pro přibarvení mužeme použít gelová barviva. 

4. Sušenkový základ přendáme do formy, stlačíme a uhladíme. Na něj nalijeme světlý krém. Troubu předehřejeme na 150°C. Formu vložíme do vodní lázně. Pečeme.  Po 30 minutách přidáme zelený (mátový) krém., po dalších 30 minutách červený (jahodový) krém. Opatrně vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Uložíme do lednice nejméně na 3 hodiny.

5. Ozdobíme dle vlastní fantasie. Já použila maliny, borůvky, macešky a nasekané pistácie.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit