Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

Korpus
vejce 3 ks
cukr 100 g
olej 1 PL
mouka pšeničná polohrubá 150 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5
Na ozdobu
jahody 1
kompotované
1 ks
dortové želé červené

1. Do jedné mísy dáme bílky, 2 lžíce studené vody a 50g cukru. Vyšleháme z toho pevný sníh.

2. Do druhé mísy dáme žlotky, 3 lžíce horké vody a 50g cukru. Ušeháme z toho světlou pěnu.

3. Do žloutků vešleháme olej a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva.

4. Opatrně vmícháme sníh (a nebo vešleháme, ale dáme pozor, aby sníh "nespadl").

5. Vzniklé hladké líté těsto nalijeme do vymazané fomy (vymazáno Herou a vysypáno hrubou nebo polohrubou moukou) a dáme péct cca na 200 stupňů, kontrolujeme zapíchnutím špejle.

6. Upečený korpus necháme vychladnout, dáme na něj kompotované jahody (nálev z kompotovaných jahod přidáme do želatiny, kterou děláme podle návodu) a přelijeme želatinou. Necháme ztuhnout...nechte si chutnat!

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit