0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1585 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 229 g
Tuky 49 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
vejce 3 ks
cukr 100 g
olej 1 PL
mouka pšeničná polohrubá 150 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5
Na ozdobu
jahody 1
kompotované
1 ks
dortové želé červené

Postup

1

Do jedné mísy dáme bílky, 2 lžíce studené vody a 50g cukru. Vyšleháme z toho pevný sníh.

2

Do druhé mísy dáme žlotky, 3 lžíce horké vody a 50g cukru. Ušeháme z toho světlou pěnu.

3

Do žloutků vešleháme olej a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva.

4

Opatrně vmícháme sníh (a nebo vešleháme, ale dáme pozor, aby sníh "nespadl").

5

Vzniklé hladké líté těsto nalijeme do vymazané fomy (vymazáno Herou a vysypáno hrubou nebo polohrubou moukou) a dáme péct cca na 200 stupňů, kontrolujeme zapíchnutím špejle.

6

Upečený korpus necháme vychladnout, dáme na něj kompotované jahody (nálev z kompotovaných jahod přidáme do želatiny, kterou děláme podle návodu) a přelijeme želatinou. Necháme ztuhnout...nechte si chutnat!

Autor: leík

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit