Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné

Suroviny

Korpus
vejce 3 ks
cukr 100 g
olej 1 PL
mouka pšeničná polohrubá 150 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5
Na ozdobu
jahody 1
kompotované
1 ks
dortové želé červené

1. Do jedné mísy dáme bílky, 2 lžíce studené vody a 50g cukru. Vyšleháme z toho pevný sníh.

2. Do druhé mísy dáme žlotky, 3 lžíce horké vody a 50g cukru. Ušeháme z toho světlou pěnu.

3. Do žloutků vešleháme olej a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva.

4. Opatrně vmícháme sníh (a nebo vešleháme, ale dáme pozor, aby sníh "nespadl").

5. Vzniklé hladké líté těsto nalijeme do vymazané fomy (vymazáno Herou a vysypáno hrubou nebo polohrubou moukou) a dáme péct cca na 200 stupňů, kontrolujeme zapíchnutím špejle.

6. Upečený korpus necháme vychladnout, dáme na něj kompotované jahody (nálev z kompotovaných jahod přidáme do želatiny, kterou děláme podle návodu) a přelijeme želatinou. Necháme ztuhnout...nechte si chutnat!

Autor: leík

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit