Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1585 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 229 g
Tuky 49 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
vejce 3 ks
cukr 100 g
olej 1 PL
kypřicí prášek do pečiva ½
Na ozdobu
kompotované
1 ks
dortové želé červené

Postup

1

Do jedné mísy dáme bílky, 2 lžíce studené vody a 50g cukru. Vyšleháme z toho pevný sníh.

2

Do druhé mísy dáme žlotky, 3 lžíce horké vody a 50g cukru. Ušeháme z toho světlou pěnu.

3

Do žloutků vešleháme olej a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva.

4

Opatrně vmícháme sníh (a nebo vešleháme, ale dáme pozor, aby sníh "nespadl").

5

Vzniklé hladké líté těsto nalijeme do vymazané fomy (vymazáno Herou a vysypáno hrubou nebo polohrubou moukou) a dáme péct cca na 200 stupňů, kontrolujeme zapíchnutím špejle.

6

Upečený korpus necháme vychladnout, dáme na něj kompotované jahody (nálev z kompotovaných jahod přidáme do želatiny, kterou děláme podle návodu) a přelijeme želatinou. Necháme ztuhnout...nechte si chutnat!

Autor: leík

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč