Jahody a sekt si takto vychutnáte nejlíp!
Suroviny
krupicový cukr
150
g
jahody
450
g
citronová šťáva
1
PL
lze nahradit limetovou šťávou
víno šumivé
100
ml
Postup
1
Cukr nasypte do kastrůlku, zalijte ho 150 ml vody a zahřívejte, dokud se nerozpustí. Vařte asi minutu a pak nechte cukrový sirup zchladnout.
2
Jahody očistěte, omyjte, rozmačkejte, zalijte sirupem, citronovou šťávou a sektem a rozmixujte. Pyré propasírujte přes síto a nechte vychladit ve strojku na zmrzlinu. Pokud nemáte stroj na zmrzlinu, přelijte pyré v nižší vrstvě do krabičky nebo kovové misky a nechte zmrazit v mrazničce.
3
Zmrzlé pyré potom vyklopte a vykutrujte (rozmixujte), přendejte do sklenic a uložte na další 2–3 hodiny do mrazničky.
NĚCO NAVÍC
V uzavřené krabičce v mrazáku vydrží několik měsíců. Podávejte se sektem a lístky bazalky nebo meduňky.