Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodový sorbet se sektem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 826 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 187 g
Tuky 0 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahody a sekt si takto vychutnáte nejlíp!

Související recepty

Suroviny

jahody 450 g
lze nahradit limetovou šťávou

Postup

1

Cukr nasypte do kastrůlku, zalijte ho 150 ml vody a zahřívejte, dokud se nerozpustí. Vařte asi minutu a pak nechte cukrový sirup zchladnout.

2

Jahody očistěte, omyjte, rozmačkejte, zalijte sirupem, citronovou šťávou a sektem a rozmixujte. Pyré propasírujte přes síto a nechte vychladit ve strojku na zmrzlinu. Pokud nemáte stroj na zmrzlinu, přelijte pyré v nižší vrstvě do krabičky nebo kovové misky a nechte zmrazit v mrazničce.

3

Zmrzlé pyré potom vyklopte a vykutrujte (rozmixujte), přendejte do sklenic a uložte na další 2–3 hodiny do mrazničky.

NĚCO NAVÍC
V uzavřené krabičce v mrazáku vydrží několik měsíců. Podávejte se sektem a lístky bazalky nebo meduňky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...