Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodový sorbet za pár minut
Jahodový sorbet za pár minut
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodový sorbet za pár minut

4.8/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4–5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 510 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 115 g
Tuky 0 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahodový sorbet je nejlepší v létě z čerstvých jahod, ale můžete si ho dopřát i mimo sezonu, pokud si zmrazíte část úrody jahod. Bez výkonného mixéru nebo food processoru se neobejdete, nicméně i mezi přístroji mohou být rozdíly. Pokud máte opravdu silný mixér, můžete mixovat jahody zmrzlé na kost. V opačném případě je nechte 5 až 10 minut povolit. 

Suroviny

voda 60 ml
mražené jahody 500 g
viz Něco navíc
limetová šťáva
z 1 limety

Postup

1

Cukr zalijte vařící vodou a míchejte, až se rozpustí. Jahody vložte do mixéru, nalijte na ně trochu horkého sirupu a začněte mixovat. Jak povolují, dolijte zbytek sirupu a podle chuti a konzistence přidejte limetovou šťávu. 

2

Umixovaný sorbet (s konzistencí řidší točené zmrzliny) můžete jíst hned. Pokud chcete úhledné kopečky, přendejte sorbet do mrazuvzdorné nádoby a nechte asi 2 hodiny v mrazáku zpevnit. Sorbet není určen k dlouhému skladování. Není příliš sladký, a i proto později tvrdne a ledovatí – nejlepší je tedy čerstvý.

NĚCO NAVÍC
Čerstvé jahody zmrazte položené na tácu v jedné vrstvě, nejlépe přes noc. Pokud jsou příliš velké, můžete je rozpůlit a podložit pečicím papírem. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...