0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodový sorbet za pár minut

Jahodový sorbet za pár minut
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodový sorbet za pár minut

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4–5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 510 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 115 g
Tuky 0 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sorbet si můžete dopřát i v zimě, pokud si zmrazíte část úrody. Bez výkonného mixéru nebo food processoru se neobejdete, nicméně i mezi přístroji mohou být rozdíly. Pokud máte opravdu silný mixér, můžete mixovat jahody zmrzlé na kost. V opačném případě je nechte 5 až 10 minut povolit. 

Suroviny

krupicový cukr 5 PL
voda 60 ml
mražené jahody 500 g
viz Něco navíc
limetová šťáva
z 1 limety

Postup

1

Cukr zalijte vařící vodou a míchejte, až se rozpustí. Jahody vložte do mixéru, nalijte na ně trochu horkého sirupu a začněte mixovat. Jak povolují, dolijte zbytek sirupu a podle chuti a konzistence přidejte limetovou šťávu. 

2

Umixovaný sorbet (s konzistencí řidší točené zmrzliny) můžete jíst hned. Pokud chcete úhledné kopečky, přendejte sorbet do mrazuvzdorné nádoby a nechte asi 2 hodiny v mrazáku zpevnit. Sorbet není určen k dlouhému skladování. Není příliš sladký, a i proto později tvrdne a ledovatí – nejlepší je tedy čerstvý.

NĚCO NAVÍC
Čerstvé jahody zmrazte položené na tácu v jedné vrstvě, nejlépe přes noc. Pokud jsou příliš velké, můžete je rozpůlit a podložit pečicím papírem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/6

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč