0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahody s balzamikem

Jahody s balzamikem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 178 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 35 g
Tuky 0 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na pohled zběsilá kombinace, ale je přímo famózní! Zkuste jahody s balzamikem třeba jako nápaditý předkrm.

Suroviny

jahody 250 g
balzamikový ocet 3 PL
med 1 PL
pepř
drcený, barevný

Postup

1

250 g jahod rozpulte a vložte do misky.

2

V hrnečku promíchejte 3 lžíce balzamikového octa s 1 lžící medu.

3

Směsí zalijte jahody a nechte je aspoň hodinu marinovat v lednici.

Před podáváním je posypte drceným barevným pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Anonym

Jahody s balsamikom su vyborne. Ale doporucujem kvalitne a hlavne starsie balsamiko. Tie "obycajne" balsamika za par korun su prilis kysle, prilis tekute a vysledok je hrozny. S kvalitnym balsamikom je vysledok priam uzasny :-)

Anonym

Minulý týden jsem ochutnala tuhle nezvyklou lahůdku každou jahůdku servírovanou na kopečku našlehaného mascarpone ozdobené čerstvou mátou ... móóóc dobré

Andrea Laurovičová

Jako desrt je tato kombinace fantastická s mascarpone našlehaným s vanilkou, nebo hustým řeckým jogurtem.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit