0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahody s balzamikem

Jahody s balzamikem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 178 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 35 g
Tuky 0 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na pohled zběsilá kombinace, ale je přímo famózní! Zkuste jahody s balzamikem třeba jako nápaditý předkrm.

Suroviny

jahody 250 g
balzamikový ocet 3 PL
med 1 PL
pepř
drcený, barevný

Postup

1

250 g jahod rozpulte a vložte do misky.

2

V hrnečku promíchejte 3 lžíce balzamikového octa s 1 lžící medu.

3

Směsí zalijte jahody a nechte je aspoň hodinu marinovat v lednici.

Před podáváním je posypte drceným barevným pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Anonym

Jahody s balsamikom su vyborne. Ale doporucujem kvalitne a hlavne starsie balsamiko. Tie "obycajne" balsamika za par korun su prilis kysle, prilis tekute a vysledok je hrozny. S kvalitnym balsamikom je vysledok priam uzasny :-)

Anonym

A samozrejme vtedy sa nemusi pouzit med...

Anonym

Minulý týden jsem ochutnala tuhle nezvyklou lahůdku každou jahůdku servírovanou na kopečku našlehaného mascarpone ozdobené čerstvou mátou ... móóóc dobré

Anonym

Recept se nachází v č.6/07, str.46

Andrea Laurovičová

Jako desrt je tato kombinace fantastická s mascarpone našlehaným s vanilkou, nebo hustým řeckým jogurtem.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč