Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3562 kcal
Bílkoviny 246 g
Cukr 324 g
Tuky 122 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

V kreolské kuchyni, která je pro Louisianu typická, se mísí evropské i africké vlivy s kuchyní původních obyvatel. Jambalaya je toho skvělým příkladem. 

Suroviny

kuřecí stehenní řízky 500 g
chorizo 200 g
klobása
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nahrubo
řapíkatý celer 2 ks
na plátky
paprika zelená 1 ks
nakrájená na proužky
česnek 2 stroužky
drcené
koření 1 PL
cajun – koupíte např. na www.koreni.cz
bobkový list 1 ks
konzervovaná rajčata drcená 400 g
rýže dlouhozrnná 1 hrnek
propláchnutá
vývar kuřecí 1 l
krevety 300 g
syrové, vyloupané
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 2 PL
hladkolistá

1 Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta a chorizo na kolečka. V pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm opečte kuře, vyjměte, vložte chorizo a opět opečte. Vyjměte a odložte ke kuřeti. Do uvolněné pánve dejte cibuli, celer, papriku a česnek a zvolna opékejte, dokud cibule nezměkne (pokud je pánev moc suchá, přilijte trochu vody či oleje).

2 Přidejte koření cajun a bobkový list a za stálého míchání nechte koření rozvonět, asi minutu. Vmíchejte rajčata, rýži, vývar, kuře a chorizo. Osolte, přiveďte k varu a ztlumte plamen a za občasného míchání nechte pomalu vařit 20–25 minut, aby byla rýže měkká. Těsně před koncem vaření přidejte krevetey a nechte je prohřát, až zrůžoví. Pokud je třeba, přilijte ještě vodu nebo vývar, jambalaya nemá být suchá. Posypte petrželkou a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit