0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Japonský cheesecake s krémovým sýrem

Japonský cheesecake s krémovým sýrem

Hodnocení receptu
4.6 / 5. Počet hodnocení: 56
Více než hodinu Snadné

Suroviny

  • 130 mléka
  • 100g smetanového sýru (např. Philadelphia)
  • 100g másla
  • 6 žkoutků
  • 60g hladké mouky
  • 60g kukuřičného škrobu
  • 11 bílků
  • 130g cukr krystal
  • Předehřejeme troubu na 160°C.
  • Na plotně v malém hrnci na středním plamenu smíchejte mléko, smetanový sýr a máslo, dokud se vše nerozpustí a směs nebude hladká. Poté z plotny odstavte a nechte vychladnout.
  • Ve velké míse do hladka rozmíchejte samotné žloutky, poté do nich pomalu přimíchejte vychladlou smetanovou směs dokud se vše důkladně nespojí. Do směsi se žloutky prosijte mouku se škrobem kvůli hrudkám.
  • V jiné misce vyšlehejte z bílků sníh. Při šlehání do bílků postupně přidávejte cukr, dokud nebude sníh po vytažení metliček zanechávat "špičaté vrcholky". Vezměte cca 1/4 vaječného sněhu a stěrkou na těsto přimíchejte do směsi se žloutky, dále opakujte se zbylými 3/4 bílků, dokud není těsto rovnoměrně spojeno.
  • Nalijte těsto do formy o půměru 20- 23cm vyložené pečícím papírem a protřepejte kvůli velkým vzduchovým bublinám. Naplněnou formu vložte do většího pekáče vyloženého 2 papírovými utěrkami. Papírové utěrky zajišťují rovnoměrné rozložení tepla. Pekáč ještě naplňte asi 250ml horké vody.
  • Pečte po dobu 25 minut na 160°C, poté snižte teplotu na 135 °C a pečte dalších 55 minut, dokud se koláč nezvětší téměř na dvojnásobek jeho výšky.
  • Po dopečení otevřete troubu a mezi dvířka vložte přeloženou utěrku, aby se vzduch v troubě neochadil příliš rychle a koláč "nespadl".
  • Koláč posypte moučkovým cukrem, nakrájejte a podávejte s jahodami. Nejlepší je ještě teplý
Autor: dancakleckova

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...

Obchod Apetit