Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,6 (57x)
28. 3. 2018
Japonský cheesecake s krémovým sýrem
Japonský cheesecake s krémovým sýrem


Snadné
> 60 min
4,6 (57x)

  • Předehřejeme troubu na 160°C.
  • Na plotně v malém hrnci na středním plamenu smíchejte mléko, smetanový sýr a máslo, dokud se vše nerozpustí a směs nebude hladká. Poté z plotny odstavte a nechte vychladnout.
  • Ve velké míse do hladka rozmíchejte samotné žloutky, poté do nich pomalu přimíchejte vychladlou smetanovou směs dokud se vše důkladně nespojí. Do směsi se žloutky prosijte mouku se škrobem kvůli hrudkám.
  • V jiné misce vyšlehejte z bílků sníh. Při šlehání do bílků postupně přidávejte cukr, dokud nebude sníh po vytažení metliček zanechávat "špičaté vrcholky". Vezměte cca 1/4 vaječného sněhu a stěrkou na těsto přimíchejte do směsi se žloutky, dále opakujte se zbylými 3/4 bílků, dokud není těsto rovnoměrně spojeno.
  • Nalijte těsto do formy o půměru 20- 23cm vyložené pečícím papírem a protřepejte kvůli velkým vzduchovým bublinám. Naplněnou formu vložte do většího pekáče vyloženého 2 papírovými utěrkami. Papírové utěrky zajišťují rovnoměrné rozložení tepla. Pekáč ještě naplňte asi 250ml horké vody.
  • Pečte po dobu 25 minut na 160°C, poté snižte teplotu na 135 °C a pečte dalších 55 minut, dokud se koláč nezvětší téměř na dvojnásobek jeho výšky.
  • Po dopečení otevřete troubu a mezi dvířka vložte přeloženou utěrku, aby se vzduch v troubě neochadil příliš rychle a koláč "nespadl".
  • Koláč posypte moučkovým cukrem, nakrájejte a podávejte s jahodami. Nejlepší je ještě teplý


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Recept je součástí kolekce