Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jarné pokušenie

Jarné pokušenie

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Pro zkušené

Suroviny

1. Korpus špenátový 

  • 250 gr. polohrubej múky
  • 220 gr. práškový cukor
  • 4 ks vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 100 ml horúcej vody
  • 220 ml olej
  • štipka soli
  • 100 gr. špenát listový, dusený
  • 30 gr. pistáciová pasta (možno vynechať)
  • 20 gr. mleté pistácie natur

Korpus mandľový

  • 55 gr. mandľovej múky
  • 320 gr. polohrubej múky
  • 340 gr. práškový cukor
  • 6 ks vajcia
  • 1 + 1/2 prášok do pečiva
  • 150 ml horúcej vody
  • 340 ml olej

Vanilkový krém na korpus špenátový

  • 500 gr. mascarpone
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 150 gr. belgická čokoláda biela
  • 2 gr. vanilkový prášok

Vanilkovo - pudingový krém na mandľový korpus

  • 500 gr mascarpone
  • 150 gr biela čokoláda
  • 5 gr vanilkový prášok
  • 150 gr. kryštálový cukor
  • 1 plátok želatíny
  • 50 gr. hladkej múky
  • 500 ml mlieka
  • 4 vajcia

Zdobenie

  • Živé kvietky, jedlé kvietky, ovocie podľa chuti

 

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...