Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Jarní jahodový cheesecake

Popis receptu: 

V jednoduchosti je krása... a toto rčení tento cheesecake pouze potvrzuje. Zvládne ho i naprostý začátečník, jehož odměnou se stane jemná chuť lehkého krému doplněná smyslným požitkem z čerstvého ovoce.

Autor: Lucie Janečková
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12 ks
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    KORPUS:
    2x máslové sušenky
    60 g másla

    KRÉM:
    250 g sýru Philadelphia
    250 g polotučného tvarohu  
    2x zakysaná smetana
    1 vanilkový cukr
    cukr dle chuti
    2 vejce

    OVOCNÁ VRSTVA:
    500g ovoce
    2 lžíce cukru (dle sladkosti ovoce i více)
    1 jahodový puding

Příprava jídla

Sušenky rozdrtíme, smícháme se změklým máslem a vtlačíme na dno formy. 

Suroviny na krém vyšleháme a nalijeme na sušenkový základ. Celé pečeme na 180°, 30 minut. Troubu během pečení neotvíráme. Po upečení necháme chládnout v otevřené troubě; střed těsta bude stále trochu tekutý, v troubě dojde.

Ovoce s cukrem podlijeme vodou a svaříme, rozmixujeme tyčovým mixérem, přídáme puding rozmíchaný ve vodě. Ještě teplé nalijeme na vychladlý cheesecake a dáme ztuhnout.

Zdobíme dle fantazie.  

REKLAMA

Přidat komentář