Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jarní jahodový cheesecake s jedlými květy

Jarní jahodový cheesecake s jedlými květy

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3375 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 306 g
Tuky 193 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na korpus
sušenky 2 bal
Krém
tvaroh 250 g
polotučný
cukr
podle chuti
vejce 2 ks
Ovocná vrstva
ovoce 500 g
cukr 2 PL
množství lze upravit podle sladkosti ovoce
pudink
jahodový

Postup

1

Sušenky rozdrtíme, smícháme se změklým máslem a vtlačíme na dno formy. 

2

Suroviny na krém vyšleháme a nalijeme na sušenkový základ. Celé pečeme na 180°, 30 minut. Troubu během pečení neotvíráme. Po upečení necháme chládnout v otevřené troubě; střed těsta bude stále trochu tekutý, v troubě dojde.

 
3

Ovoce s cukrem podlijeme vodou a svaříme, rozmixujeme tyčovým mixérem, přídáme puding rozmíchaný ve vodě. Ještě teplé nalijeme na vychladlý cheesecake a dáme ztuhnout.

 
4

Zdobíme dle fantazie.  

Apetit magazín