0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jarní nudlová polévka

Jarní nudlová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jarní nudlová polévka

4.4 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3278 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 564 g
Tuky 55 g
Vláknina 102 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá vegetariánská verze polévky pho vás vmžiku postaví na nohy a nabije energií.

Suroviny

cibule 2 ks
na čtvrtky
česnek 1 ks
celá palice, překrojená napříč
zázvor (čerstvý) 5 cm
v celku, oloupaný a podrcený
skořice 1 svitek
badyán 4 hvězdičky
hřebíček 2 ks
celý
pepř celý ½ ČL
černý
vývar zeleninový 2 l
rostlinný olej 1 PL
pórek 1 ks
nakrájený na kolečka
mrkev 1 ks
větší, na širší nudličky
hrášek cukrový 200 g
lusky překrájené
nudle rýžové 200 g
ploché
rybí omáčka 3 PL
1–3 lžíce podle chuti (a/nebo sójová omáčka + sůl podle chuti)
limetová šťáva
na dochucení
hnědý cukr
na dochucení
výhonky mungo
k podávání
koriandr čerstvý
lístky, na posypání
chilli paprička 1 ks
červená (podle chuti)

1 Rozpalte hrnec se silným dnem a nasucho na něm opečte cibuli, rozříznutou palici česneku a zázvor. Opékejte 4–5 minut, až zelenina začne pořádně hnědnout. Přidejte koření a opékejte také nasucho, až se výrazně rozvoní, míchejte, aby se nic nepřipálilo. Zalijte vývarem a společně vařte 30 minut.

2 V druhém hrnci rozehřejte olej a opečte na něm pórek a mrkev, dokud nezměknou, případně můžete zeleninu pár minut dusit pod pokličkou. Cílem je, aby změkla, ale zachovala si barvu. Přidejte hrášek a opékejte jen chviličku, aby zůstal křupavý.

3 Mezitím do mísy vložte rýžové nudle a zalijte je vroucí vodou. Mísu přiklopte poklicí a nechte nudle změknout.

4 Hotový vývar slijte přes cedník do hrnce k zelenině. Dochuťte rybí omáčkou, solí, limetovou šťávou a troškou hnědého cukru, aby polévka získala typickou asijskou sladko-slano-kyselou chuť.

Nudle slijte, propláchněte, nandejte je do misek a zalijte polévkou. Přidejte výhonky mungo a podle chuti koriandr a nakrájenou chilli papričku.

NĚCO NAVÍC
Do polévky můžete místo cukrových hrášků použít oloupané výhonky chřestu, plátky nakrájeného mladého fenyklu nebo třeba baby špenát.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč