Rychlá vegetariánská verze polévky pho vás vmžiku postaví na nohy a nabije energií.
Suroviny
Postup
Rozpalte hrnec se silným dnem a nasucho na něm opečte cibuli, rozříznutou palici česneku a zázvor. Opékejte 4–5 minut, až zelenina začne pořádně hnědnout. Přidejte koření a opékejte také nasucho, až se výrazně rozvoní, míchejte, aby se nic nepřipálilo. Zalijte vývarem a společně vařte 30 minut.
V druhém hrnci rozehřejte olej a opečte na něm pórek a mrkev, dokud nezměknou, případně můžete zeleninu pár minut dusit pod pokličkou. Cílem je, aby změkla, ale zachovala si barvu. Přidejte hrášek a opékejte jen chviličku, aby zůstal křupavý.
Mezitím do mísy vložte rýžové nudle a zalijte je vroucí vodou. Mísu přiklopte poklicí a nechte nudle změknout.
Hotový vývar slijte přes cedník do hrnce k zelenině. Dochuťte rybí omáčkou, solí, limetovou šťávou a troškou hnědého cukru, aby polévka získala typickou asijskou sladko-slano-kyselou chuť.
Nudle slijte, propláchněte, nandejte je do misek a zalijte polévkou. Přidejte výhonky mungo a podle chuti koriandr a nakrájenou chilli papričku.
NĚCO NAVÍC
Do polévky můžete místo cukrových hrášků použít oloupané výhonky chřestu, plátky nakrájeného mladého fenyklu nebo třeba baby špenát.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů )