Jarní dávka barev a vitaminů...
Suroviny
bylinky
3
hrsti
jarní, zelené, např. mladé listy kopřiv, polníček, listy jahodníku, petrželka, pažitka, špenát
vývar zeleninový
1,5
l
máslo
50
g
česnek
1
stroužek
oloupaný
smetana ke šlehání
250
ml
sůl
pepř
podle chuti
opečené kostičky housky k podávání
Postup
1
PŘIPRAVTE ZÁKLAD
Byliny opláchněte, zbavte případných tuhých stonků a nasekejte je. V hrnci rozpusťte máslo a vsypte na něj mouku.
VSYPTE BYLINY
Míchejte tak, abyste získali světle zlatou jíšku. Pak přisypte bylinky a nechte je několik sekund zavadnout.
ZALIJTE VÝVAREM
Do hrnce nalijte vývar. Přiveďte k varu a asi deset minut povařte. Pak do polévky prolisujte česnek.
UMIXUJTE DOHLADKA
Přidejte smetanu a prohřejte ji (už nevařte). Promixujte tyčovým mixérem dohladka a podle chuti osolte, případně opepřete. Podávejte s krutony.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jarní oběd(4 recepty )
- 10x jarní polévka(10 receptů )
- Kopřiva, petrželka a pažitka: 24 receptů, ve kterých hrají prim tyto bylinky (24 receptů )