0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jarní polévka

Jarní polévka

4.3 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1666 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 88 g
Tuky 126 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jarní dávka barev a vitaminů...

Suroviny

bylinky 3 hrsti
jarní, zelené, např. mladé listy kopřiv, polníček, listy jahodníku, petrželka, pažitka, špenát
vývar zeleninový 1.5 l
máslo 50 g
mouka pšeničná hladká 2 PL
česnek 1 stroužek
oloupaný
smetana ke šlehání 250 ml
sůl
pepř
podle chuti
opečené kostičky housky k podávání

PŘIPRAVTE ZÁKLAD
Byliny opláchněte, zbavte případných tuhých stonků a nasekejte je. V hrnci rozpusťte máslo a vsypte na něj mouku.

VSYPTE BYLINY
Míchejte tak, abyste získali světle zlatou jíšku. Pak přisypte bylinky a nechte je několik sekund zavadnout.

ZALIJTE VÝVAREM
Do hrnce nalijte vývar. Přiveďte k varu a asi deset minut povařte. Pak do polévky prolisujte česnek.

UMIXUJTE DOHLADKA
Přidejte smetanu a prohřejte ji (už nevařte). Promixujte tyčovým mixérem dohladka a podle chuti osolte, případně opepřete. Podávejte s krutony.

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit