Jarní polévka

Jarní polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1666 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 88 g
Tuky 126 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jarní dávka barev a vitaminů...

Suroviny

bylinky 3 hrsti
jarní, zelené, např. mladé listy kopřiv, polníček, listy jahodníku, petrželka, pažitka, špenát
vývar zeleninový 1.5 l
máslo 50 g
mouka pšeničná hladká 2 PL
česnek 1 stroužek
oloupaný
smetana ke šlehání 250 ml
sůl
pepř
podle chuti
opečené kostičky housky k podávání

PŘIPRAVTE ZÁKLAD
Byliny opláchněte, zbavte případných tuhých stonků a nasekejte je. V hrnci rozpusťte máslo a vsypte na něj mouku.

VSYPTE BYLINY
Míchejte tak, abyste získali světle zlatou jíšku. Pak přisypte bylinky a nechte je několik sekund zavadnout.

ZALIJTE VÝVAREM
Do hrnce nalijte vývar. Přiveďte k varu a asi deset minut povařte. Pak do polévky prolisujte česnek.

UMIXUJTE DOHLADKA
Přidejte smetanu a prohřejte ji (už nevařte). Promixujte tyčovým mixérem dohladka a podle chuti osolte, případně opepřete. Podávejte s krutony.

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit