Snadná, lehká polévka plná zeleniny s kapáním jako od babičky je přesně ten perfektní začátek slavnostního oběda. Je tak snadná, že ji hravě uvaří i naprostý začátečník, a tak dobrá, že se k receptu budete stále vracet.
Suroviny
Postup
Zeleninu očistěte a nakrájejte – cibuli najemno, mrkev, pórek a petržel nadrobno nebo na nudličky. V hrnci rozpusťte máslo a nechte na něm zesklovatět cibulku, přidejte ostatní zeleninu a opečte ji dozlatova. Zalijte vývarem a vařte 15–20 minut, aby zelenina byla měkká. Těsně před koncem vsypte hrášek, potřebuje se jen prohřát.
Na kapání smíchejte vajíčka s krupičkou dohladka, vzniklé těstíčko nechte chvíli odstát a pak ho přes síto nebo cedník protlačte do polévky. Když vyplave, je hotovo. Podávejte zdobené petrželkou.