Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jarní polévka s kapáním
Jarní polévka s kapáním
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jarní polévka s kapáním

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 50 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1250 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 151 g
Tuky 37 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná, lehká polévka plná zeleniny s kapáním jako od babičky je přesně ten perfektní začátek slavnostního oběda. Je tak snadná, že ji hravě uvaří i naprostý začátečník, a tak dobrá, že se k receptu budete stále vracet.

Suroviny

mrkev 2 ks
pórek 1 ks
petržel 2 ks
vývar zeleninový 1,5 l
nebo drůbeží
mražený hrášek ½ hrnku
petrželka
hladkolistá, nadrobno nasekaná, k podávání
Na kapání
vejce 1 ks
krupička dětská 30 g
mletý

Postup

1

Zeleninu očistěte a nakrájejte – cibuli najemno, mrkev, pórek a petržel nadrobno nebo na nudličky. V hrnci rozpusťte máslo a nechte na něm zesklovatět cibulku, přidejte ostatní zeleninu a opečte ji dozlatova. Zalijte vývarem a vařte 15–20 minut, aby zelenina byla měkká. Těsně před koncem vsypte hrášek, potřebuje se jen prohřát.

2

Na kapání smíchejte vajíčka s krupičkou dohladka, vzniklé těstíčko nechte chvíli odstát a pak ho přes síto nebo cedník protlačte do polévky. Když vyplave, je hotovo. Podávejte zdobené petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/6

Apetit magazín