Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2325 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 313 g
Tuky 62 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Potočnice, sestřenka rukoly, chutná více či méně peprně (podle způsobu pěstování), ale taky může připomínat křen. Zatím je málokde k sehnání, rozhodně si však zaslouží pozornost. Vyzkoušejte ji!

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
rýže kulatozrnná 320 g
na rizoto
suché, lze nahradit vývarem navíc
vývar zeleninový 750 ml
horký, lze nahradit drůbežím
mražený hrášek 150 g
čerstvě strouhaný
strouhaný
potočnice 60 g
sýr 150 g
čerstvý, měkký, k podávání
nakrájená na nudličky nebo kostičky, opečená dozlatova

Postup

1

Ve velkém těžkém rendlíku opékejte na mírném až středním ohni na oleji cibuli doměkka, asi 4 minuty, aby změkla, ale nezměnila barvu.

2

Vsypte česnek a rýži, minutu míchejte.

3

Vlijte bílé víno (nebo naběračku vývaru) a vařte 2–3 minuty, až se většina tekutiny vypaří nebo vstřebá.

4

Pak po naběračkách přilévejte vývar a zlehka míchejte, aby se nic nepřichytilo. Další vývar vždy přilijte, až se předchozí vstřebá.

5

Jakmile bude rýže uvařená téměř al dente, přidejte ještě trochu vývaru a vsypte hrášek a muškátový oříšek. Vařte, aby byla rýže al dente. Odstavte.

6

Vmíchejte parmazán a část potočnice (pokrájené). Posypte čerstvým sýrem a slaninou a podávejte ozdobené zbylou potočnicí. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín