Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Játrové knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 90
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 888 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 83 g
Tuky 41 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Játrové knedlíčky jsou luxusní zavářka, bez které si některé polévky – třeba staročeský kaldoun – ani nedovedeme představit. Lze je připravit z kuřecích, husích i vepřových jater. Jejich příprava je jednoduchá a výsledek naprosto dokonalý. Játrové knedlíčky jako od babičky promění i ten nejobyčejnější vývar v tu nejlepší polévku.

Suroviny

nebo vepřová, případně husí
cibule ½ ks
malá, najemno
vejce 1 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá) 1 špetka
česnek ½ stroužku
prolisovaný
strouhanka 100 g

Postup

1

MIXUJTE
Játra odblaňte a několika pulzy promixujte najemno. Cibuli osmahněte v pánvi na rozehřátém másle doměkka; trvá to asi 4 minuty. Pak přisypte dvě třetiny strouhanky a ještě minutu míchejte.
suroviny na knedlíčky

2

SPOJTE SUROVINY
Játra přesuňte do misky, přidejte k nim osmahnutou cibulku se strouhankou, majoránku, česnek, vejce, sůl a pepř. Promíchejte. Pokud zůstává směs tekutá, přisypávejte zbytek strouhanky.
míchání směsi na knedlíčky

3

TVARUJTE KNEDLÍČKY
Namočte si ruce do vody a mokrými prsty tvarujte knedlíčky. Odkládejte je na prkénko a pak je najednou vhoďte do vroucí polévky. Syrové játrové knedlíčky můžete až na půl roku zamrazit.
tvarování knedlíčků

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín