Játrové knedlíčky jsou luxusní zavářka, bez které si některé polévky – třeba staročeský kaldoun – ani nedovedeme představit. Lze je připravit z kuřecích, husích i vepřových jater. Jejich příprava je jednoduchá a výsledek naprosto dokonalý. Játrové knedlíčky jako od babičky promění i ten nejobyčejnější vývar v tu nejlepší polévku.
Suroviny
Postup
MIXUJTE
Játra odblaňte a několika pulzy promixujte najemno. Cibuli osmahněte v pánvi na rozehřátém másle doměkka; trvá to asi 4 minuty. Pak přisypte dvě třetiny strouhanky a ještě minutu míchejte.
Játra přesuňte do misky, přidejte k nim osmahnutou cibulku se strouhankou, majoránku, česnek, vejce, sůl a pepř. Promíchejte. Pokud zůstává směs tekutá, přisypávejte zbytek strouhanky.
Namočte si ruce do vody a mokrými prsty tvarujte knedlíčky. Odkládejte je na prkénko a pak je najednou vhoďte do vroucí polévky. Syrové játrové knedlíčky můžete až na půl roku zamrazit.