Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (74)
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 753 kcal
Bílkoviny 23 g
Cukr 82 g
Tuky 37 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opravdová klasika české kuchyně, kterou ocení každý.

Suroviny

100 g
drůbeží játra lze nahradit vepřovými játry
máslo 30 g
cibule 0.5 ks
malá, jemně pokrájená
vejce 1 ks
sůl
pepř
špetka
majoránka
česnek 0.5 stroužku
prolisovaný
strouhanka 100 g



1 MIXUJTE

Játra odblaňte a několika pulzy promixujte najemno. Cibuli osmahněte v pánvi na rozehřátém másle doměkka; trvá to asi 4 minuty. Pak přisypte dvě třetiny strouhanky a ještě minutu míchejte.



2 SPOJTE SUROVINY
Játra přesuňte do misky, přidejte k nim osmahnutou cibulku se strouhankou, majoránku, česnek, vejce, sůl a pepř. Promíchejte. Pokud zůstává směs tekutá, přisypávejte zbytek strouhanky.



3 TVARUJTE KNEDLÍČKY
Namočte si ruce do vody a mokrými prsty tvarujte knedlíčky. Odkládejte je na prkénko a pak je najednou vhoďte do vroucí polévky. Syrové játrové knedlíčky můžete až na půl roku zamrazit.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...
  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Obchod Apetit