Opravdová klasika české kuchyně, kterou ocení každý.
Suroviny
játra kuřecí
100
g
nebo vepřová, případně husí
máslo
30
g
cibule
½
ks
malá, najemno
vejce
1
ks
sůl
pepř
majoránka (drhnutá)
špetka
česnek
½
stroužku
prolisovaný
strouhanka
100
g
Postup
1
MIXUJTE
Játra odblaňte a několika pulzy promixujte najemno. Cibuli osmahněte v pánvi na rozehřátém másle doměkka; trvá to asi 4 minuty. Pak přisypte dvě třetiny strouhanky a ještě minutu míchejte.
2
Játra přesuňte do misky, přidejte k nim osmahnutou cibulku se strouhankou, majoránku, česnek, vejce, sůl a pepř. Promíchejte. Pokud zůstává směs tekutá, přisypávejte zbytek strouhanky.
3
Namočte si ruce do vody a mokrými prsty tvarujte knedlíčky. Odkládejte je na prkénko a pak je najednou vhoďte do vroucí polévky. Syrové játrové knedlíčky můžete až na půl roku zamrazit.