Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ječné lívance
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 90 minut Velmi snadné pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3040 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 407 g
Tuky 75 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle lívance jsou opravdu luxusní a přitom z obyčejných surovin. Ječná mouka sice není k dostání úplně běžně, ale rozhodně stojí za trochu shánění. Místo džemu můžete použít čerstvé lesní borůvky promíchané s krupicovým cukrem. Dokonalý recept na sladkou snídani pro vaše blízké.

Suroviny

plnotučné
mouka ječná 500 g
vejce 2 ks
droždí čerstvé 20 g
rozdrobené
sůl
rostlinný olej
na opékání (dle potřeby)
K podávání
borůvkový džem
podle chuti
(na strouhání) nastrouhaný
na poprášení (dle potřeby)

Postup

1

Ze surovin na těsto vymíchejte řídké těsto na lívance a nechte ho v teple kynout asi 30 minut, aby bylo nadýchané. Po vykynutí lijte do lívanečníku či po malých naběračkách na pánev, podle potřeby přitom použijte olej.

2

Opékejte na středním ohni spíše pomalu, aby byly lívance uvnitř hotové a zvenku dozlatova, 2–3 minuty z každé strany.

3

Hotové lívance potřete borůvkovým džemem, posypte spoustou nastrouhaného tvarohu a ozdobte lžičkou zakysané smetany. Můžete pocukrovat.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/9

Apetit magazín