0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jednoduché nudličky

Jednoduché nudličky
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Jednoduché nudličky

2 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1741 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 283 g
Tuky 6 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kokosové mléko skvěle zjemní ostrou kari pastu...

Suroviny

vývar kuřecí 500 ml
horký, lze nahradit zeleninovým
kokosové mléko 400 ml
kari pasta 1 PL
zelená nebo červená
kurkuma (mletá) 1 ČL
kuřecí prsa 3 ks
bez kosti a kůže, nakrájená na plátky
nudle rýžové 250 g
středně silné
zelenina 300 g
mražená, na čínu nebo pánev wok
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Do mísy nalijte vývar i kokosové mléko a přidejte kari pastu, kurkumu a kuře. Zakryjte potravinovou fólií a několikrát ji propíchněte. Vařte v mikrovlnce osm minut na nejvyšší stupeň.

2

Sejměte fólii, promíchejte, přidejte zeleninu a ,mikrovlňte‘ ještě asi tři minuty, dokud nebudou kuře i zelenina hotové. Mezitím podle návodu připravte nudle a slijte je.

3

Do směsi s kuřetem přidejte nudle a směs ­zeleniny, dochuťte a rozdělte do misek.

Bez mikrovlnky:
V horkém vývaru důkladně rozmíchejte kokosové mléko a kari pastu. Nudle při­pravujte podle návodu, ale nechte je polo­měkké. Maso nakrájejte na kostičky a na rozpáleném oleji smažte asi pět minut, až se ,zatáhne‘ a zbělá. Přidejte kurkumu a zeleninu, tak čtyři minuty restujte a pak zalijte připravenou směsí. Pomalu uveďte k varu, přidejte ,gumové‘ nudle a ještě pár minut prohřívejte, aby změkly.

Bez masa:
Kuře nahraďte 250 g tofu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/12

Komentáře

Anonym

Vynikajici!!! Jednoducha rychlovka...nedelala jsem v mikrovlnce, ale i tak to bylo raz dva hotove...myslela jsem, ze to snime najednou, ale trocha zbyla a nudle zustaly uvnitr a samozrejme nasakly zbytek tekutiny, takze z toho byl druhy den dobry nudlovo-zeleninovo-kureci salatek :-) Priste pridam trochu vice kari pasty, aby to bylo vice pikantni...Doporucuju!

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit