Jednoduchý kokosový koláč s jahodami a drobenkou

Jednoduchý kokosový koláč s jahodami a drobenkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6210 kcal
Bílkoviny 123 g
Cukr 692 g
Tuky 314 g
Vláknina 75 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jakmile se z trouby začne linout libá vůně, budete muset mlsouny odhánět násilím. Alespoň u nás v redakci tomu tak během focení bylo...

Suroviny

máslo 180 g
změklé
sůl 1 ČL
krupicový cukr 150 g
vanilkový extrakt 2 ČL
vejce 3 ks
velká
mouka pšeničná hladká 400 g
kypřicí prášek do pečiva 2.5 ČL
kokos strouhaný 80 g
nemusí být, lze nahradit 50 g hladké mouky
podmáslí 500 ml
jahody 550 g
nakrájené na plátky
škrob 1.5 PL
kokosové lupínky 80 g
Na drobenku
krupicový cukr 100 g
sůl špetka
mouka pšeničná polohrubá 100 g
máslo 80 g
změklé

1 Troubu vyhřejte na 180°C. Plech či pekáček o rozměrech 25x30 cm vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.

2 Z cukru, soli, mouky a másla rukama vypracujte drobenku a uložte ji do lednice.

3 Ve velké míse vyšlehejte máslo, sůl, cukr a vanilku do nadýchané pěny. Jedno po druhém přišlehejte do směsi vejce. Mouku a prášek do pečiva prosejte přes jemné síto do jiné mísy a smíchejte s kokosem. Ke směsi vajec a másla postupně po částech přidávejte mouku s kokosem a podmáslí.

4 Hotové těsto nalijte do připravené formy a povrch lehce urovnejte stěrkou. Povrch poklaďte jahodami smíchanými s 2 lžícemi škrobu a posypte připravenou drobenkou a kokosovými lupínky. Pečte přibližně 45–50 minut, do úplného zezlátnutí. Dokonalé propečení ověřte zapíchnutím špejle do středu koláče, pokud je po vytažení suchá, je koláč hotov. Pokud koláč tmavne příliš rychle a přitom není propečený, přikryjte ho alobalem nebo archem papíru na pečení a dopečte zakrytý.

5 Koláč nechte vychladnout a podávejte nakrájený na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit