Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jednoduchý kokosový koláč s jahodami a drobenkou
Jednoduchý kokosový koláč s jahodami a drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jednoduchý kokosový koláč s jahodami a drobenkou

4.2/5 Počet hodnocení: 30
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6738 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 711 g
Tuky 366 g
Vláknina 88 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jakmile se z trouby začne linout libá vůně tohoto jednoduchyého kokosového koláče s jahodami a drobenkou, budete muset mlsouny odhánět násilím. Alespoň u nás v redakci tomu tak během focení bylo...

Suroviny

máslo 180 g
změklé
sůl 1 ČL
vanilkový extrakt 2 ČL
vejce 3 ks
velká
kypřicí prášek do pečiva 2,5 ČL
nemusí být, lze nahradit 50 g hladké mouky
jahody 550 g
nakrájené na plátky
škrob 1,5 PL
kokos plátky 80 g
Na drobenku
sůl špetka
změklé

Postup

1

Troubu vyhřejte na 180°C. Plech či pekáček o rozměrech 25x30 cm vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.

2

Z cukru, soli, mouky a másla rukama vypracujte drobenku a uložte ji do lednice.

3

Ve velké míse vyšlehejte máslo, sůl, cukr a vanilku do nadýchané pěny. Jedno po druhém přišlehejte do směsi vejce. Mouku a prášek do pečiva prosejte přes jemné síto do jiné mísy a smíchejte s kokosem.

4

Ke směsi vajec a másla postupně po částech přidávejte mouku s kokosem a podmáslí.

5

Hotové těsto nalijte do připravené formy a povrch lehce urovnejte stěrkou. Povrch poklaďte jahodami smíchanými s 2 lžícemi škrobu a posypte připravenou drobenkou a kokosovými lupínky.

6

Pečte přibližně 45–50 minut, do úplného zezlátnutí. Dokonalé propečení ověřte zapíchnutím špejle do středu koláče, pokud je po vytažení suchá, je koláč hotov. Pokud koláč tmavne příliš rychle a přitom není propečený, přikryjte ho alobalem nebo archem papíru na pečení a dopečte zakrytý.

 
7

Koláč nechte vychladnout a podávejte nakrájený na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Komentáře

22.06.2018 16:06

Dobrý den,
těší nás, že Vám koláč chutnal, navzdory tomu, že Vás úplně neuspokojila konzistence těsta. Nedovedeme úplně posoudit, zda a kde nastala chyba v postupu. Je možné, že tomu, kdo má raději sušší těsto, prostě tento typ moučníku nevyhovuje. Pokud máte pocit, že jahody pustily příliš šťávy, můžete příště ubrat jejich množství. A rozhodně se přimlouváme za použití másla – na chuti je to znát.

22.06.2018 09:59

Dobrý den, recept jsem vyzkoušela, chuť je moc dobrá, ale těsto je příšerně mokré - upečené, ale mokré. Nevím, co jsem dělala špatně - možná moc jahod? Margarin misto másla?
Určitě vyzkouším znovu, možná jen z poloviční dávky...

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...