0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jednoduchý kokosový koláč s jahodami a drobenkou

Jednoduchý kokosový koláč s jahodami a drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jednoduchý kokosový koláč s jahodami a drobenkou

3.2 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6210 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 692 g
Tuky 314 g
Vláknina 75 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jakmile se z trouby začne linout libá vůně tohoto jednoduchyého kokosového koláče s jahodami a drobenkou, budete muset mlsouny odhánět násilím. Alespoň u nás v redakci tomu tak během focení bylo...

Suroviny

máslo 180 g
změklé
sůl 1 ČL
krupicový cukr 150 g
vanilkový extrakt 2 ČL
vejce 3 ks
velká
mouka pšeničná hladká 400 g
kypřicí prášek do pečiva 2.5 ČL
kokos strouhaný 80 g
nemusí být, lze nahradit 50 g hladké mouky
podmáslí 500 ml
jahody 550 g
nakrájené na plátky
škrob 1.5 PL
kokosové lupínky 80 g
Na drobenku
krupicový cukr 100 g
sůl špetka
mouka pšeničná polohrubá 100 g
máslo 80 g
změklé

Postup

1

Troubu vyhřejte na 180°C. Plech či pekáček o rozměrech 25x30 cm vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou.

2

Z cukru, soli, mouky a másla rukama vypracujte drobenku a uložte ji do lednice.

3

Ve velké míse vyšlehejte máslo, sůl, cukr a vanilku do nadýchané pěny. Jedno po druhém přišlehejte do směsi vejce. Mouku a prášek do pečiva prosejte přes jemné síto do jiné mísy a smíchejte s kokosem.

4

Ke směsi vajec a másla postupně po částech přidávejte mouku s kokosem a podmáslí.

5

Hotové těsto nalijte do připravené formy a povrch lehce urovnejte stěrkou. Povrch poklaďte jahodami smíchanými s 2 lžícemi škrobu a posypte připravenou drobenkou a kokosovými lupínky.

6

Pečte přibližně 45–50 minut, do úplného zezlátnutí. Dokonalé propečení ověřte zapíchnutím špejle do středu koláče, pokud je po vytažení suchá, je koláč hotov. Pokud koláč tmavne příliš rychle a přitom není propečený, přikryjte ho alobalem nebo archem papíru na pečení a dopečte zakrytý.

 
7

Koláč nechte vychladnout a podávejte nakrájený na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Komentáře

Karolina Closer

Dobrý den, recept jsem vyzkoušela, chuť je moc dobrá, ale těsto je příšerně mokré - upečené, ale mokré. Nevím, co jsem dělala špatně - možná moc jahod? Margarin misto másla?
Určitě vyzkouším znovu, možná jen z poloviční dávky...

Lucie Velek

Dobrý den,
těší nás, že Vám koláč chutnal, navzdory tomu, že Vás úplně neuspokojila konzistence těsta. Nedovedeme úplně posoudit, zda a kde nastala chyba v postupu. Je možné, že tomu, kdo má raději sušší těsto, prostě tento typ moučníku nevyhovuje. Pokud máte pocit, že jahody pustily příliš šťávy, můžete příště ubrat jejich množství. A rozhodně se přimlouváme za použití másla – na chuti je to znát.

Apetit magazín

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...

Obchod Apetit