Jehněčí kýta na majoránce

Jehněčí kýta na majoránce

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 30 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4010 kcal
Bílkoviny 316 g
Cukr 95 g
Tuky 253 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Jehněčí kýta na majoránce má absolutně vyrovnanou chuť.  Čerstvá majoránka nádherně doplňuje chuť jehněčího a smetana vše výborně zjemní!

Suroviny

jehněčí kýta 1.5 kg
cibule 2 ks
střední, nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
nadrobno nakrájený
máslo 4 PL
vývar kuřecí 1 l
smetana ke šlehání 200 ml
33-40%
majoránka (drhnutá) 2 PL
čerstvé lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý
rýže
lze nahradit těstovinami nebo žemlovým knedlíkem
1 Maso odblaňte a nakrájejte na malé kostky, maximálně o hraně 1,5 cm. Dobře osolte a opepřete. V kastrolu rozehřejte 2 lžíce másla a opékejte na něm cibuli dozlatova; trvá to asi 8 minut. Přidejte jehněčí a opékejte ho tak dlouho, dokud se neodpaří všechna šťáva.

2 Poté přidejte česnek a míchejte ještě asi minutu. Zalijte vývarem tak, aby maso bylo potopené, a přiklopte. Ztlumte oheň a maso duste doměkka asi 1 hodinu. Podle potřeby přilévejte vývar.

3 Jakmile je maso měkké, přilijte smetanu a přiveďte k varu. Povařte 2 minuty. Hrnec stáhněte z ohně. Zbylé vychlazené máslo nakrájejte na kostičky a vmíchejte do pokrmu. Přidejte lístky čerstvě pokrájené majoránky. Dochuťte solí a pepřem, promíchejte a nechte 15 minut odpočinout. Podávejte třeba s tagliatelle.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit