Jehněčí kýta na majoránce má absolutně vyrovnanou chuť. Čerstvá majoránka nádherně doplňuje chuť jehněčího a smetana vše výborně zjemní!
Suroviny
Postup
Maso odblaňte a nakrájejte na malé kostky, maximálně o hraně 1,5 cm. Dobře osolte a opepřete. V kastrolu rozehřejte 2 lžíce másla a opékejte na něm cibuli dozlatova; trvá to asi 8 minut. Přidejte jehněčí a opékejte ho tak dlouho, dokud se neodpaří všechna šťáva.
Poté přidejte česnek a míchejte ještě asi minutu. Zalijte vývarem tak, aby maso bylo potopené, a přiklopte. Ztlumte oheň a maso duste doměkka asi 1 hodinu. Podle potřeby přilévejte vývar.
Jakmile je maso měkké, přilijte smetanu a přiveďte k varu. Povařte 2 minuty. Hrnec stáhněte z ohně. Zbylé vychlazené máslo nakrájejte na kostičky a vmíchejte do pokrmu. Přidejte lístky čerstvě pokrájené majoránky. Dochuťte solí a pepřem, promíchejte a nechte 15 minut odpočinout. Podávejte třeba s tagliatelle.