Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí kýta na majoránce

Jehněčí kýta na majoránce

3.4/5 Počet hodnocení: 36
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4010 kcal
Bílkoviny 316 g
Sacharidy 95 g
Tuky 253 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jehněčí kýta na majoránce má absolutně vyrovnanou chuť.  Čerstvá majoránka nádherně doplňuje chuť jehněčího a smetana vše výborně zjemní!

Suroviny

střední, nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
nadrobno nakrájený
vývar kuřecí 1 l
majoránka (drhnutá) 2 PL
čerstvé lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý
rýže
lze nahradit těstovinami nebo žemlovým knedlíkem

Postup

1

Maso odblaňte a nakrájejte na malé kostky, maximálně o hraně 1,5 cm. Dobře osolte a opepřete. V kastrolu rozehřejte 2 lžíce másla a opékejte na něm cibuli dozlatova; trvá to asi 8 minut. Přidejte jehněčí a opékejte ho tak dlouho, dokud se neodpaří všechna šťáva.

2

Poté přidejte česnek a míchejte ještě asi minutu. Zalijte vývarem tak, aby maso bylo potopené, a přiklopte. Ztlumte oheň a maso duste doměkka asi 1 hodinu. Podle potřeby přilévejte vývar.

3

Jakmile je maso měkké, přilijte smetanu a přiveďte k varu. Povařte 2 minuty. Hrnec stáhněte z ohně. Zbylé vychlazené máslo nakrájejte na kostičky a vmíchejte do pokrmu. Přidejte lístky čerstvě pokrájené majoránky. Dochuťte solí a pepřem, promíchejte a nechte 15 minut odpočinout. Podávejte třeba s tagliatelle.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...