Neochutnat na jaře jehněčí maso by byla škoda.
1 Z jehněčího odstraňte přebytečný tuk a maso nakrájejte na větší kostky. Osolte ho a obalte ve čtyřech drcených stroužcích česneku a ve většině tymiánu. Zeleninu očistěte a nakrájejte na velké kusy.
2 Rozehřejte troubu na 180 °C. Na hlubší pánvi, která se hodí do trouby, rozpalte 2 lžíce oleje a maso na něm ze všech stran rychle osmahněte, aby se zatáhlo. Pak ho z pánve vyjměte, přilijte zbytek oleje a opečte na něm mrkev s cibulí. Přidejte tymián, zbývající celé stroužky česneku a protlak. Přilijte víno a nechte ho na středním plameni odpařit. Potom vlijte vývar, osolte, přiveďte k varu, vraťte do pánve opečené maso a přiklopte poklicí. Dejte do trouby péct asi na hodinu a půl. Když je maso krásně měkké, můžete zbývající tekutinu společně se zeleninou propasírovat přes síto, získáte tak výborný sos.
3 Podávejte s polentou promíchanou se strouhaným parmazánem nebo s bylinkovou rýží a s polníčkem.