0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí na víně

Jehněčí na víně

4.1 / 5. Počet hodnocení: 42
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1269 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 103 g
Tuky 51 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomalé pečení – na víně zvlášť – masu svědčí. Tohle jehněčí budete milovat.

Suroviny

jehněčí kýta 1 ks
cca 1,25 kg
sůl mořská
pepř
olivový olej 3 PL
cibule 1 kg
na tenká kolečka
tymián 1 svazek
víno červené 300 ml
petrželka 1 hrst

1 Nejprve připravte jehněčí. Troubu předehřejte na 160 °C a maso ze všech stran pořádně osolte a opepřete. Olej rozpalte v těžkém, nejlépe litinovém hrnci (musí se do něj vejít kýta) a maso na něm ze všech stran dohněda opečte. Jehněčí vyndejte a do hrnce vsypte cibuli. Opékejte ji zhruba deset minut, aby změkla a zezlátla. Přidejte většinu tymiánu a chvilku opékejte. Osolte a opepřete, na cibuli posaďte maso a přelijte vínem. Přiklopené pečte tři hodiny.

2 Podávejte posypané zbylým tymiánem, s petrželkou a s česnekovými bramborami.

NĚCO NAVÍC: Tymián nahraďte rozmarýnem; snítky do masa zapíchejte před pečením.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit