Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí na víně

Jehněčí na víně

4.2/5 Počet hodnocení: 46
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1269 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 103 g
Tuky 51 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomalé pečení – na víně zvlášť – masu svědčí. Tohle jehněčí budete milovat.

Suroviny

cca 1,25 kg
sůl mořská
pepř
olivový olej 3 PL
na tenká kolečka
tymián 1 svazek
petrželka 1 hrst

Postup

1

Nejprve připravte jehněčí. Troubu předehřejte na 160 °C a maso ze všech stran pořádně osolte a opepřete.

2

Olej rozpalte v těžkém, nejlépe litinovém hrnci (musí se do něj vejít kýta) a maso na něm ze všech stran dohněda opečte. Jehněčí vyndejte a do hrnce vsypte cibuli. Opékejte ji zhruba deset minut, aby změkla a zezlátla.

3

Přidejte většinu tymiánu a chvilku opékejte. Osolte a opepřete, na cibuli posaďte maso a přelijte vínem. Přiklopené pečte tři hodiny.

4

Podávejte posypané zbylým tymiánem, s petrželkou a s česnekovými bramborami.

NĚCO NAVÍC: Tymián nahraďte rozmarýnem; snítky do masa zapíchejte před pečením.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

AD
Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce
  • Zajímavosti

Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce

Přemýšlíte, co připravit rodině k obědu nebo večeři, a nechce se vám stát hodiny v kuchyni? Vyzkoušejte rychlý a snadný recept na kuřecí nudličky v hořčičné omáčce, ke kterým si kromě pečených brambor můžete udělat třeba rýži, těstoviny...