Není lepších jídel než těch, která se dělají prakticky sama! Jehněčí můžete dusit na sporáku, ještě jednodušší je dát ho do trouby nebo do pomalého hrnce...
Suroviny
1 Rozehřejte litinový hrnec nebo pánev, maso osolte, opepřete a na oleji je opečte ze všech stran.
2 Maso vyndejte, do hrnce/pánve v případě potřeby přilijte trochu oleje, vsypte cibuli, česnek a opékejte do změknutí. Vmíchejte mletou papriku, vraťte maso, vlijte vývar a rajčata. Přiveďte k varu a na mírném plameni vařte pod pokličkou hodinu a půl do změknutí (nebo můžete zakrytou nádobu dát na 140°C péct do trouby). Přidejte papričky a brambory a ještě 20 minut vše vařte doměkka. Vmíchejte petrželku a podávejte s čerstvým pečivem nebo vařenou rýží.
Foto: Rob Streeter
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media