Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí po španělsku

Není lepších jídel než těch, která se dělají prakticky sama! Jehněčí můžete dusit na sporáku, ještě jednodušší je dát ho do trouby nebo do pomalého hrnce...

Vydání: 2019/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H45M
Vaření 1:45
Maso Středomořská

Ingredience

    • 600 g jehněčího krku, nakrájeného na kostky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • olivový olej na opékání
    • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • 1 lžička mleté pálivé uzené papriky
    • 500 ml kuřecího vývaru
    • 400 g konzerva třešňových rajčátek
    • 230 g sklenička naložených grilovaných papriček piquillo (můžete nahradit i klasickými pečenými paprikami), slitá
    • 350 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
    • malý svazek hladkolisté petržele, nasekaný
    • čerstvý bílý chléb nebo vařená rýže k podávání
     

Příprava jídla

1 Rozehřejte litinový hrnec nebo pánev, maso osolte, opepřete a na oleji je opečte ze všech stran.

2 Maso vyndejte, do hrnce/pánve v případě potřeby přilijte trochu oleje, vsypte cibuli, česnek a opékejte do změknutí. Vmíchejte mletou papriku, vraťte maso, vlijte vývar a rajčata. Přiveďte k varu a na mírném plameni vařte pod pokličkou hodinu a půl do změknutí (nebo můžete zakrytou nádobu dát na 140°C péct do trouby). Přidejte papričky a brambory a ještě 20 minut vše vařte doměkka. Vmíchejte petrželku a podávejte s čerstvým pečivem nebo vařenou rýží.

Foto: Rob Streeter
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tortellini ve vývaru s pórkem

Losos s cajunským kořením a zelným salátem

Kuřecí páj se zeleninou

Sendvič se steakem a máslovou cibulkou

REKLAMA

Přidat komentář