Není lepších jídel než těch, která se dělají prakticky sama! Jehněčí můžete dusit na sporáku, ještě jednodušší je dát ho do trouby nebo do pomalého hrnce...
Suroviny
Postup
Rozehřejte litinový hrnec nebo pánev, maso osolte, opepřete a na oleji je opečte ze všech stran.
Maso vyndejte, do hrnce/pánve v případě potřeby přilijte trochu oleje, vsypte cibuli, česnek a opékejte do změknutí. Vmíchejte mletou papriku, vraťte maso, vlijte vývar a rajčata. Přiveďte k varu a na mírném plameni vařte pod pokličkou hodinu a půl do změknutí (nebo můžete zakrytou nádobu dát na 140°C péct do trouby). Přidejte papričky a brambory a ještě 20 minut vše vařte doměkka. Vmíchejte petrželku a podávejte s čerstvým pečivem nebo vařenou rýží.