0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jehněčí po španělsku

Jehněčí po španělsku

1 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1732 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 103 g
Tuky 72 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není lepších jídel než těch, která se dělají prakticky sama! Jehněčí můžete dusit na sporáku, ještě jednodušší je dát ho do trouby nebo do pomalého hrnce...

Suroviny

jehněčí krk 600 g
na kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na opékání
cibule 1 ks
velká, nadrobno
česnek 2 stroužek
na plátky
1 ČL
pálivá uzená paprika mletá
vývar kuřecí 500 ml
400 g
konzerva třešňových rajčátek
230 g
konzerva naložených grilovaných papriček piquillo (lze nahradit klasickými pečenými paprikami), slitá
brambory 350 g
oloupané, na kostky
petrželka svazek
malý, nasekaný
chleba bílý
čerstvý, lze nahradit vařenou rýží, k podávání

1 Rozehřejte litinový hrnec nebo pánev, maso osolte, opepřete a na oleji je opečte ze všech stran.

2 Maso vyndejte, do hrnce/pánve v případě potřeby přilijte trochu oleje, vsypte cibuli, česnek a opékejte do změknutí. Vmíchejte mletou papriku, vraťte maso, vlijte vývar a rajčata. Přiveďte k varu a na mírném plameni vařte pod pokličkou hodinu a půl do změknutí (nebo můžete zakrytou nádobu dát na 140°C péct do trouby). Přidejte papričky a brambory a ještě 20 minut vše vařte doměkka. Vmíchejte petrželku a podávejte s čerstvým pečivem nebo vařenou rýží.

Foto: Rob Streeter
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit