Jehněčí po španělsku

Jehněčí po španělsku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1732 kcal
Bílkoviny 84 g
Cukr 103 g
Tuky 72 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není lepších jídel než těch, která se dělají prakticky sama! Jehněčí můžete dusit na sporáku, ještě jednodušší je dát ho do trouby nebo do pomalého hrnce...

Suroviny

jehněčí krk 600 g
na kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na opékání
cibule 1 ks
velká, nadrobno
česnek 2 stroužek
na plátky
1 ČL
pálivá uzená paprika mletá
vývar kuřecí 500 ml
400 g
konzerva třešňových rajčátek
230 g
konzerva naložených grilovaných papriček piquillo (lze nahradit klasickými pečenými paprikami), slitá
brambory 350 g
oloupané, na kostky
petrželka svazek
malý, nasekaný
chleba bílý
čerstvý, lze nahradit vařenou rýží, k podávání

1 Rozehřejte litinový hrnec nebo pánev, maso osolte, opepřete a na oleji je opečte ze všech stran.

2 Maso vyndejte, do hrnce/pánve v případě potřeby přilijte trochu oleje, vsypte cibuli, česnek a opékejte do změknutí. Vmíchejte mletou papriku, vraťte maso, vlijte vývar a rajčata. Přiveďte k varu a na mírném plameni vařte pod pokličkou hodinu a půl do změknutí (nebo můžete zakrytou nádobu dát na 140°C péct do trouby). Přidejte papričky a brambory a ještě 20 minut vše vařte doměkka. Vmíchejte petrželku a podávejte s čerstvým pečivem nebo vařenou rýží.

Foto: Rob Streeter
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit