Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí špízy s tzatziki a chlebovými plackami

Na prázdniny v Řecku vás vzít nemůžeme, ale vyčarovat tamní atmosféru zvládneme vcukuletu... Stačí jenom správný recept.

Vydání: 2020/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
+ odležení
PT15M
Pečení 0:15
Maso Řecká

Ingredience

    • 300 g jehněčího krku bez kosti, nakrájeného na kousky o velikosti sousta
    • 1/2 lžičky fenyklových semínek, drcených
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 1/4 lžičky chilli vloček
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    NA CHLEBOVÉ PLACKY

    • 150 g bílého jogurtu
    • 170 g hladké mouky + na poprášení
    • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
    • 1/2 malého svazku kopru, lístky nasekané
    • arašídový olej na potření

    NA TZATZIKI

    • 150 g bílého jogurtu
    • hrst nasekaného čerstvého kopru
    • 1/2 salátové okurky (podle chuti oloupaná), zbavená semínek a nakrájená na kostičky
    • 1 stroužek česneku, drcený

Příprava jídla

1 Maso promíchejte s fenyklem, citronovou šťávou, chilli, solí a pepřem. Nechte 1 hodinu marinovat.

2 Na chlebové placky dejte do mísy jogurt a vmíchejte do něj mouku, kypřicí prášek, kopr a 1/2 lžičky soli. Rychle prohněťte do těsta, pak nechte 30 minut stát v zakryté míse.

3 V misce promíchejte přísady na tzatziki, osolte, opepřete a uložte do chladničky.

4 Těsto rozdělte na čtvrtiny a na mírně pomoučněné ploše rozválejte na kruhy o průměru 18 cm. Rozehřejte těžkou nepřilnavou pánev na středním až silném ohni. Pak chlebové placky po jedné potřete olejem a opékejte na pánvi z každé strany 2–3 minuty, aby se nafoukly a zezlátly. Uchovávejte teplé, zabalené v alobalu a poté v utěrce, než opečete i ostatní.

5 Troubu předehřejte na 240°C. Maso napíchněte na 4 grilovací jehly a položte je přes mělký pekáček vyložený alobalem tak, aby se maso nedotýkalo dna ani stěn nádoby. Pečte 15 minut. Nechte 5 minut odpočívat pod alobalem a pak podávejte s chlebovými plackami a tzatziki.

Foto: Sam Stowell
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smažená rýže s uzenou rybou a thajskou omáčkou

Pošírovaná kuřecí prsa s cibulkovo-zázvorovým olejem

Obalovaný pstruh se sauce vierge

Karamelovo-banánová buchta pro dospělé

Přidat komentář