Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
0,0 (0x)
11. 8. 2016
Not published! JELENÍ KOTLETA S PORTSKOU OMÁČKOU
JELENÍ KOTLETA S PORTSKOU OMÁČKOU


Snadné
0,0 (0x)

Víno vlijeme do pekáčku, k němu přidáme nasekanou šalotku, kuličky jalovce a pár snítek rozmarýnu. Vložíme maso a necháme v lednici několik hodin odležet.

V kastrůlku rozpustíme máslo, na kterém zesklovatíme šalotku. Mezitím vyndáme kotlety z marinády, osušíme je papírovou utěrkou a dáme stranou. Marinádu přilijeme do kastrůlku k šalotce a necháme vyvařit na třetinu. Přidáme demi glace a chvilku povaříme. Na závěr můžeme vmíchat kousek másla, aby se omáčka zjemnila.

Gril rozpálíme na maximum. Kotletky osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a grilujeme 2–3 minuty z každé strany na medium.

Hotové steaky servírujeme na talíř a necháme 5 minut odležet. Přelijeme portskou omáčkou.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu