0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jelly shots
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Velmi snadné Na 2 platíčka tvořítek na led

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 769 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 73 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo sektu na uvítanou nabídněte řízné želé bonbonky – budete za kuchyňského borce. Nemusíte říkat, že vám postup zabral jen pár minut a trochu místa v lednici.

Suroviny

džus ovocný 250 ml
pomerančový, černorybízový, hustý jahodový
bílý rum 50 ml
či vodka
krupicový cukr 3 PL
dle chuti
želatina 1 bal
jemně mleté
olej
na vymazání

Postup

1

Tvořítko na ledové kostky (nebo srdíčka, kytičky…) vymažte chuťově neutrálním olejem.

2

Želatinu vmíchejte do džusu a nechte ji nabobtnat; trvá to asi 10 minut. Pak ji podle návodu za stálého míchání zahřejte (ale nevařte!) tak, aby se rozpustila. Odstavte a přidejte cukr.

3

Až se rozpustí, zamíchejte do směsi alkohol, rozlijte do platíček a ta dejte do ledničky. Po hodině můžete podávat.

Něco navíc
Poměr v třaslavých panácích můžete libovolně upravovat, ale nedoporučuji přesáhnout poměr 2 díly džusu na 1 díl alkoholu. Bonbonky pak chutnají ,sprostě‘ – jen po alkoholu.

Skvělé a vyzkoušené kombinace jsou tyto:
třešňový džus + amaretto, pomerančový džus + kvalitní tmavý rum, jahodový džus + bílý rum, jahodový džus + kyselé jablko, broskvový džus + kvalitní tmavý rum.

S bonbonky si vyhrajte
půlku želatinové směsi můžete obarvit třeba nazeleno, rozlít do poloviny výšky tvořítek, a až ztuhne, přilít zbytek.

Související články

6x domácí bonbonky
  • Tipy a triky

6x domácí bonbonky

Bonbonky jsou jednoduché na přípravu, báječně chutnají a můžete je bez obav využít také jako dárek na poslední chvíli. Stačí je jen zabalit do ozdobné dózy, krabičky či plechovky. Ručíme vám za to, že hravé bonbonky nadchnou opravdu každého...
Jak připravit perfektní party
  • Zajímavosti

Jak připravit perfektní party

Co: Kurz vařeníKdy: 28. 4. 2010 Kde: Divoká vařečka, Pekárenská 6, BrnoZa kolik: 2300 KčInfo: www.divoka-varecka.cz ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit