Jemný nepečený cheesecake s malinovou polevou

Jemný nepečený cheesecake s malinovou polevou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Základní vrstva

  • 120g máslových sušenek
  • 60g másla

Náplň I.

  • 150g krupicového cukru
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 750ml mléka (polotučné)
  • 3 žloutky
  • ze 3 bílků našlehaný sníh
  • 200g másla
  • 250g Philadelphia original
  • 17ks cukrářských piškotů
  • 50ml malinového sirupu
  • 100ml vody

Náplň II.

  • 500ml 33% šlehačky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 ztužovače šlehačky

Malinová poleva

  • 500g malin (mražené)
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 1 želatinový prášek
  •  

1    Jako první si uvaříme pudink na náplň I. Smícháme cukr, pudink, mouku a přidáme mléko, žloutky a důkladně vše promícháme. Za stálého míchání uvaříme. Do ještě vařicího pudinku zlehka zamícháme bílkový sníh, překryjeme folií a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Po vychladnutí do pudinku zašleháme povolené máslo a Philadelphii. 

2    Rozdrtíme sušenky, promícháme je s lehce rozpuštěným máslem. Pokryjeme směsí dno dortové formy o průměru 26cm. Na sušenky rozetřeme 1/3 pudinkové náplně, poklademe vedle sebe cukrářské piškoty namočené v malinovém sirupu s vodou a překryjeme zbytkem pudinkové náplně.

3    Na náplň II. ušleháme šlehačku s moučkovým cukrem a ztužovačem. Rozetřeme na pudinkovou náplň a dáme vychladit do ledničky. 

4    Maliny s cukrem krátce povaříme, přepasírujeme přes jemné sítko a do horké malinové šťávy zamícháme želatinový prášek, dál už nevaříme. Vlažnou malinovou polevou přelijeme šlehačkovou vrstvu a necháme cheesecake vychladit, nejlépe do druhého dne. 

5    Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou.

 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit