0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jemný nepečený cheesecake s malinovou polevou

Jemný nepečený cheesecake s malinovou polevou

Hodnocení receptu
4 / 5. Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Základní vrstva

  • 120g máslových sušenek
  • 60g másla

Náplň I.

  • 150g krupicového cukru
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 750ml mléka (polotučné)
  • 3 žloutky
  • ze 3 bílků našlehaný sníh
  • 200g másla
  • 250g Philadelphia original
  • 17ks cukrářských piškotů
  • 50ml malinového sirupu
  • 100ml vody

Náplň II.

  • 500ml 33% šlehačky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 ztužovače šlehačky

Malinová poleva

  • 500g malin (mražené)
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 1 želatinový prášek
  •  

1    Jako první si uvaříme pudink na náplň I. Smícháme cukr, pudink, mouku a přidáme mléko, žloutky a důkladně vše promícháme. Za stálého míchání uvaříme. Do ještě vařicího pudinku zlehka zamícháme bílkový sníh, překryjeme folií a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Po vychladnutí do pudinku zašleháme povolené máslo a Philadelphii. 

2    Rozdrtíme sušenky, promícháme je s lehce rozpuštěným máslem. Pokryjeme směsí dno dortové formy o průměru 26cm. Na sušenky rozetřeme 1/3 pudinkové náplně, poklademe vedle sebe cukrářské piškoty namočené v malinovém sirupu s vodou a překryjeme zbytkem pudinkové náplně.

3    Na náplň II. ušleháme šlehačku s moučkovým cukrem a ztužovačem. Rozetřeme na pudinkovou náplň a dáme vychladit do ledničky. 

4    Maliny s cukrem krátce povaříme, přepasírujeme přes jemné sítko a do horké malinové šťávy zamícháme želatinový prášek, dál už nevaříme. Vlažnou malinovou polevou přelijeme šlehačkovou vrstvu a necháme cheesecake vychladit, nejlépe do druhého dne. 

5    Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou.

 

Autor: Ivana4

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit