Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jemný nepečený cheesecake s malinovou polevou

Jemný nepečený cheesecake s malinovou polevou

Hodnocení receptu
4/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7865 kcal
Bílkoviny 185 g
Sacharidy 558 g
Tuky 543 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 120 g
​Náplň I
pudink 2 bal
vanilkový
mléko 750 ml
ušlehané na pevný sníh
máslo 200 g
voda 100 ml
malinový sirup 50 ml
​Náplň II

Postup

1

Jako první si uvaříme pudink na náplň I. Smícháme cukr, pudink, mouku a přidáme mléko, žloutky a důkladně vše promícháme. Za stálého míchání uvaříme.

2

Do ještě vařicího pudinku zlehka zamícháme bílkový sníh, překryjeme folií a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Po vychladnutí do pudinku zašleháme povolené máslo a Philadelphii. 

3

Rozdrtíme sušenky, promícháme je s lehce rozpuštěným máslem. Pokryjeme směsí dno dortové formy o průměru 26cm. Na sušenky rozetřeme 1/3 pudinkové náplně, poklademe vedle sebe cukrářské piškoty namočené v malinovém sirupu s vodou a překryjeme zbytkem pudinkové náplně.

4

Na náplň II. ušleháme šlehačku s moučkovým cukrem a ztužovačem. Rozetřeme na pudinkovou náplň a dáme vychladit do ledničky. 

5

Maliny s cukrem krátce povaříme, přepasírujeme přes jemné sítko a do horké malinové šťávy zamícháme želatinový prášek, dál už nevaříme.

6

Vlažnou malinovou polevou přelijeme šlehačkovou vrstvu a necháme cheesecake vychladit, nejlépe do druhého dne. 

7

Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou.

Autor: Ivana4

Apetit magazín