Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Jemný nepečený cheesecake s malinovou polevou

Popis receptu: 

Lahodný malinový Cheesecake 

Autor: Ivana Hošková
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12 kusů
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Základní vrstva

    • 120g máslových sušenek
    • 60g másla

    ​Náplň I.

    • 150g krupicového cukru
    • 2 vanilkové pudinky
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 750ml mléka (polotučné)
    • 3 žloutky
    • ze 3 bílků našlehaný sníh
    • 200g másla
    • 250g Philadelphia original
    • 17ks cukrářských piškotů
    • 50ml malinového sirupu
    • 100ml vody

    ​Náplň II.

    • 500ml 33% šlehačky
    • 2 lžíce moučkového cukru
    • 2 ztužovače šlehačky

    Malinová poleva

    • 500g malin (mražené)
    • 3 lžíce krupicového cukru
    • 1 želatinový prášek
    •  

Příprava jídla

1    Jako první si uvaříme pudink na náplň I. Smícháme cukr, pudink, mouku a přidáme mléko, žloutky a důkladně vše promícháme. Za stálého míchání uvaříme. Do ještě vařicího pudinku zlehka zamícháme bílkový sníh, překryjeme folií a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Po vychladnutí do pudinku zašleháme povolené máslo a Philadelphii. 

2    Rozdrtíme sušenky, promícháme je s lehce rozpuštěným máslem. Pokryjeme směsí dno dortové formy o průměru 26cm. Na sušenky rozetřeme 1/3 pudinkové náplně, poklademe vedle sebe cukrářské piškoty namočené v malinovém sirupu s vodou a překryjeme zbytkem pudinkové náplně.

3    Na náplň II. ušleháme šlehačku s moučkovým cukrem a ztužovačem. Rozetřeme na pudinkovou náplň a dáme vychladit do ledničky. 

4    Maliny s cukrem krátce povaříme, přepasírujeme přes jemné sítko a do horké malinové šťávy zamícháme želatinový prášek, dál už nevaříme. Vlažnou malinovou polevou přelijeme šlehačkovou vrstvu a necháme cheesecake vychladit, nejlépe do druhého dne. 

5    Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou.

 

Přidat komentář