Jogurt pod peřinou

Jogurt pod peřinou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 10 minut 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 120 kcal
Bílkoviny 10 g
Cukr 8 g
Tuky 6 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Znám jeden kouzelnický trik – domácí množení jogurtu! Večer ho smícháte s mlékem, strčíte pod peřinu, a ráno na vás čeká několikanásobné množství jogurtu. Nechte si o něm zdát!

Suroviny

800 ml
plnotučné mléko
jogurt 200 ml
s živými kulturami
ovoce
k podávání
ovesné vločky
k podávání
máta
k podávání
meduňka
k podávání

1 Mléko ohřejte na 50 stupňů. Teplotu zkoušejte prstem, jakmile ho v mléce neudržíte, stáhněte z ohně. Přidejte jogurt, promíchejte a vlijte do uzavíratelné lahve (třeba od mléka). Obalte ji bublinkovou fólií, zabalte do peřiny a nejméně dvanáct hodin neodkrývejte. Jogurtové kultury se rozmnoží, a získáte tak jeden litr jogurtu. Podávejte s oblíbeným ovocem a vločkami, ozdobené čerstvými bylinkami.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit