Jogurt pod peřinou

Jogurt pod peřinou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (41)
Do 10 minut 1 litr jogurtu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 120 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 8 g
Tuky 6 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Znám jeden kouzelnický trik – domácí množení jogurtu! Večer ho smícháte s mlékem, strčíte pod peřinu, a ráno na vás čeká několikanásobné množství jogurtu. Nechte si o něm zdát!

Suroviny

800 ml
plnotučné mléko
jogurt 200 ml
s živými kulturami
ovoce
k podávání
ovesné vločky
k podávání
máta
k podávání
meduňka
k podávání

1 Mléko ohřejte na 50 stupňů. Teplotu zkoušejte prstem, jakmile ho v mléce neudržíte, stáhněte z ohně. Přidejte jogurt, promíchejte a vlijte do uzavíratelné lahve (třeba od mléka). Obalte ji bublinkovou fólií, zabalte do peřiny a nejméně dvanáct hodin neodkrývejte. Jogurtové kultury se rozmnoží, a získáte tak jeden litr jogurtu. Podávejte s oblíbeným ovocem a vločkami, ozdobené čerstvými bylinkami.

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit