Znám jeden kouzelnický trik – domácí množení jogurtu! Večer ho smícháte s mlékem, strčíte pod peřinu, a ráno na vás čeká několikanásobné množství jogurtu. Nechte si o něm zdát!
Suroviny
800
ml
plnotučné mléko
jogurt
200
ml
s živými kulturami
ovoce
k podávání
k podávání
máta
k podávání
k podávání
Postup
1
Mléko ohřejte na 50 stupňů. Teplotu zkoušejte prstem, jakmile ho v mléce neudržíte, stáhněte z ohně. Přidejte jogurt, promíchejte a vlijte do uzavíratelné lahve (třeba od mléka). Obalte ji bublinkovou fólií, zabalte do peřiny a nejméně dvanáct hodin neodkrývejte. Jogurtové kultury se rozmnoží, a získáte tak jeden litr jogurtu. Podávejte s oblíbeným ovocem a vločkami, ozdobené čerstvými bylinkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Svačiny a svačinky(43 receptů )