0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jogurt pod peřinou

Jogurt pod peřinou

4.1/5 Počet hodnocení: 47
Do 10 minut 1 litr jogurtu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 120 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 8 g
Tuky 6 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Znám jeden kouzelnický trik – domácí množení jogurtu! Večer ho smícháte s mlékem, strčíte pod peřinu, a ráno na vás čeká několikanásobné množství jogurtu. Nechte si o něm zdát!

Suroviny

800 ml
plnotučné mléko
jogurt 200 ml
s živými kulturami
ovoce
k podávání
k podávání
máta
k podávání
k podávání

1 Mléko ohřejte na 50 stupňů. Teplotu zkoušejte prstem, jakmile ho v mléce neudržíte, stáhněte z ohně. Přidejte jogurt, promíchejte a vlijte do uzavíratelné lahve (třeba od mléka). Obalte ji bublinkovou fólií, zabalte do peřiny a nejméně dvanáct hodin neodkrývejte. Jogurtové kultury se rozmnoží, a získáte tak jeden litr jogurtu. Podávejte s oblíbeným ovocem a vločkami, ozdobené čerstvými bylinkami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč