Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jogurtový krém s citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5276 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 367 g
Tuky 354 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete poháry? Zkuste tenhle: jen čtvrt hodiny práce a zaručený efekt!

Suroviny

mléko 250 ml
plnotučné, navíc 125 ml na rozpuštění škrobu
jemný
škrob 25 g
kukuřičný (maizena)
máslo 160 g
pokrájené na kousky
smetanový
vanilkový extrakt
pár kapek
prosátý, navíc na poprášení

Postup

1

Mléko a cukr spolu prohřejte v kastrůlku, až se cukr rozpustí. Maizenu promíchejte v misce se zbývajícím mlékem, vlijte do kastrůlku a asi dvě minuty míchejte na mírném plameni, aby krém zhoustl. Přidejte máslo a nechte rozpustit, pak citronovou šťávu, kůru a žloutky. Promíchávejte na mírném plameni dvě až tři minuty do zhoustnutí.

2

Jogurt utřete s esencí a moučkovým cukrem. Do pohárů střídavě vrstvěte vanilkový jogurt s citronovým krémem, zakončete jogurtem. Nechte tři až čtyři hodiny chladit.

3

Podávejte poprášené moučkovým cukrem, chcete-li.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín