Suroviny
kachní prsa
4
ks
kořenová zelenina
25
cibule
1
ks
máslo
6
rybízová zavařenina
5
g
pepř celý
vývar
lze nahradit vodou
Postup
1
Kachnu rozdělíme na 4 části , omyjeme osušíme osolíme a obalíme lehce v mouce
2
V těžkém kastrolu na části másla opečeme kachnu do zlatova a přendáme do miska
3
Očištěnou a nakrájenou zeleninu na menší díly opečeme v kastrolu na druhé části másla podlijeme vínem a odvaříme alkohol.kachnu přendáme do kastrolu kůží nahoru a mírně podlijeme do 2/3 masa vývyrem nebo vodou a dáme do předehřáté trouby na 180 st C na 1 hodinu dusit.
4
Měkké maso vyndáme zeleninu se šťávou propasíruhjeme a ochutíme zavařeninou a kečupem Podáváme s opečenýmy brambory
Foto ilustrační, zdroj: Wikimedia.Commons.org