Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6710 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 290 g
Tuky 983 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

kořenová zelenina 25
rybízová zavařenina 5 g
pepř celý
vývar
lze nahradit vodou

Postup

1

Kachnu rozdělíme na 4 části , omyjeme osušíme osolíme a obalíme lehce v mouce

2

V těžkém kastrolu na části másla opečeme kachnu do zlatova a přendáme do miska

3

Očištěnou a nakrájenou zeleninu na menší díly opečeme v kastrolu na druhé části másla podlijeme vínem a odvaříme alkohol.kachnu přendáme do kastrolu kůží nahoru a mírně podlijeme do 2/3 masa vývyrem nebo vodou a dáme do předehřáté trouby na 180 st C na 1 hodinu dusit.

4

Měkké maso vyndáme zeleninu se šťávou propasíruhjeme a ochutíme zavařeninou a kečupem Podáváme s opečenýmy brambory

Foto ilustrační, zdroj: Wikimedia.Commons.org

 
Autor: beznoska

Apetit magazín