Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kachní prsa na zeleném pepři

Hodobožovou kachnu si můžete dát, i když svátky slavíte jen ve dvou. Kupte kachní prsa a připravte je jako minutku podle receptu Jany Maceškové ze školyvaření OlaKala. 

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Opékání 0:15
Maso

Ingredience

    • 2 lžíce slunečnicového oleje
    • kachní prsa s kůží a bez kosti (cca 150g na osobu)
    • 2 šalotky, oloupané a v celku
    • 1 stroužek česneku, neoloupaný
    • 2 bobkové listy
    • 1 lžička naloženého zeleného pepře
    • 200ml suchého červeného vína
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

    K PODÁVÁNÍ

    • 200g zelených fazolek, očištěných (mohou být i mražené)
    • 2 mrkve, nakrájené šikmo na tenká kolečka
    • 1 lžíce másla 

Příprava jídla

1 V pánvi rozehřejte olej, vložte na něj osušená kachní prsa kůží dolů, šalotky, stroužek česneku a bobkový list. Na prudkém ohni opékejte z každé strany přibližně 6–7 minut. Maso musí zůstat uvnitř růžové. Pár minut před koncem opékání přidejte zelený pepř. Hotové maso vyjměte, osolte a nechte na teplém místě odpočinout.

2 Do pánve přilijte červené víno. Vařte a míchejte, až se víno odpaří a spojí s tukem.

3 Fazolky a mrkev společně poduste na másle. Osolte a opepřete. Kachní prsa nakrájejte na tenké plátky a přelijte scezenou vinnou omáčkou. Podávejte s fazolkami a mrkví.

NĚCO NAVÍC

Víno na omáčku zvolte nejlépe takové, které budete pít ke kachnímu masu. Doporučujeme mladé kořeněné červené, nejlépe suché nebo polosuché

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rillettes

Královský citronový dort

Boží hodování

Přidat komentář