Kachní prsa na zeleném pepři

Kachní prsa na zeleném pepři

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1541 kcal
Bílkoviny 28 g
Cukr 193 g
Tuky 52 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hodobožovou kachnu si můžete dát, i když svátky slavíte jen ve dvou. Kupte kachní prsa a připravte je jako minutku podle receptu Jany Maceškové ze školyvaření OlaKala. 

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
kachní prsa
s kůží, bez kosti, cca 150g na osobu
šalotka 2 ks
oloupaná, v celku
česnek 1 stroužek
neoloupaný
bobkový list 2 ks
pepř barevný 1 ČL
naložený
víno červené 200 ml
suché
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
K podávání
fazolky zelené 200 g
očištěné, možno i mražené
mrkev 2 ks
nakrájené šikmo na tenká kolečka
máslo 1 PL

1 V pánvi rozehřejte olej, vložte na něj osušená kachní prsa kůží dolů, šalotky, stroužek česneku a bobkový list. Na prudkém ohni opékejte z každé strany přibližně 6–7 minut. Maso musí zůstat uvnitř růžové. Pár minut před koncem opékání přidejte zelený pepř. Hotové maso vyjměte, osolte a nechte na teplém místě odpočinout.

2 Do pánve přilijte červené víno. Vařte a míchejte, až se víno odpaří a spojí s tukem.

3 Fazolky a mrkev společně poduste na másle. Osolte a opepřete. Kachní prsa nakrájejte na tenké plátky a přelijte scezenou vinnou omáčkou. Podávejte s fazolkami a mrkví.

NĚCO NAVÍC

Víno na omáčku zvolte nejlépe takové, které budete pít ke kachnímu masu. Doporučujeme mladé kořeněné červené, nejlépe suché nebo polosuché

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit