Hodobožovou kachnu si můžete dát, i když svátky slavíte jen ve dvou. Kupte kachní prsa a připravte je jako minutku podle receptu Jany Maceškové ze školyvaření OlaKala.
Suroviny
Postup
V pánvi rozehřejte olej, vložte na něj osušená kachní prsa kůží dolů, šalotky, stroužek česneku a bobkový list. Na prudkém ohni opékejte z každé strany přibližně 6–7 minut. Maso musí zůstat uvnitř růžové.
Pár minut před koncem opékání přidejte zelený pepř. Hotové maso vyjměte, osolte a nechte na teplém místě odpočinout.
Do pánve přilijte červené víno. Vařte a míchejte, až se víno odpaří a spojí s tukem.
Fazolky a mrkev společně poduste na másle. Osolte a opepřete. Kachní prsa nakrájejte na tenké plátky a přelijte scezenou vinnou omáčkou. Podávejte s fazolkami a mrkví.
NĚCO NAVÍC
Víno na omáčku zvolte nejlépe takové, které budete pít ke kachnímu masu. Doporučujeme mladé kořeněné červené, nejlépe suché nebo polosuché
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Boží hodování(3 recepty )
- Kachna na všechny způsoby: 36 ověřených receptů s kachním masem(36 receptů )