
Kachní prsa na zeleném pepři
Hodobožovou kachnu si můžete dát, i když svátky slavíte jen ve dvou. Kupte kachní prsa a připravte je jako minutku podle receptu Jany Maceškové ze školyvaření OlaKala.
Ingredience
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- kachní prsa s kůží a bez kosti (cca 150g na osobu)
- 2 šalotky, oloupané a v celku
- 1 stroužek česneku, neoloupaný
- 2 bobkové listy
- 1 lžička naloženého zeleného pepře
- 200ml suchého červeného vína
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 200g zelených fazolek, očištěných (mohou být i mražené)
- 2 mrkve, nakrájené šikmo na tenká kolečka
- 1 lžíce másla
K PODÁVÁNÍ
Příprava jídla
1 V pánvi rozehřejte olej, vložte na něj osušená kachní prsa kůží dolů, šalotky, stroužek česneku a bobkový list. Na prudkém ohni opékejte z každé strany přibližně 6–7 minut. Maso musí zůstat uvnitř růžové. Pár minut před koncem opékání přidejte zelený pepř. Hotové maso vyjměte, osolte a nechte na teplém místě odpočinout.
2 Do pánve přilijte červené víno. Vařte a míchejte, až se víno odpaří a spojí s tukem.
3 Fazolky a mrkev společně poduste na másle. Osolte a opepřete. Kachní prsa nakrájejte na tenké plátky a přelijte scezenou vinnou omáčkou. Podávejte s fazolkami a mrkví.
NĚCO NAVÍC
Víno na omáčku zvolte nejlépe takové, které budete pít ke kachnímu masu. Doporučujeme mladé kořeněné červené, nejlépe suché nebo polosuché
Přidat komentář