Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kachní prsa na zeleném pepři
Kachní prsa na zeleném pepři
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kachní prsa na zeleném pepři

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1985 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 193 g
Tuky 82 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hodobožovou kachnu si můžete dát, i když svátky slavíte jen ve dvou. Kupte kachní prsa a připravte je jako minutku podle receptu Jany Maceškové ze školyvaření OlaKala. 

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
s kůží, bez kosti, cca 150 g na osobu
oloupaná, v celku
česnek 1 stroužek
neoloupaný
nakládaný pepř 1 ČL
zelený
suché
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
K podávání
fazolky zelené 200 g
očištěné, mohou být i mražené
mrkev 2 ks
nakrájené šikmo na tenká kolečka

Postup

1

V pánvi rozehřejte olej, vložte na něj osušená kachní prsa kůží dolů, šalotky, stroužek česneku a bobkový list. Na prudkém ohni opékejte z každé strany přibližně 6–7 minut. Maso musí zůstat uvnitř růžové.

2

Pár minut před koncem opékání přidejte zelený pepř. Hotové maso vyjměte, osolte a nechte na teplém místě odpočinout.

3

Do pánve přilijte červené víno. Vařte a míchejte, až se víno odpaří a spojí s tukem.

4

Fazolky a mrkev společně poduste na másle. Osolte a opepřete. Kachní prsa nakrájejte na tenké plátky a přelijte scezenou vinnou omáčkou. Podávejte s fazolkami a mrkví.

NĚCO NAVÍC
Víno na omáčku zvolte nejlépe takové, které budete pít ke kachnímu masu. Doporučujeme mladé kořeněné červené, nejlépe suché nebo polosuché

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín