Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kachní prsa se salátem z pečené mrkve
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 50 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1029 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 91 g
Tuky 51 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kachní prsa se salátem z pečené mrkve jsou elegantním a originálním štědrovečerním předkrmem, který oslní svou chutí i jednoduchostí přípravy. Potřebujete jen pár kvalitních surovin, přičemž většinu práce obstará trouba. Sladké tóny pečené mrkve skvěle doplňují mandarinky, které dodávají jemnou kyselkavou svěžest. Šťavnatá kachní prsa pak dokonale harmonizují celý pokrm a povyšují ho na slavnostní úroveň.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1,5 PL
vymačkané, z 1 ostrouhaná kůra najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý
mrkev 400 g
očištěná a nakrájená na šikmé plátky
tymián
pár snítek
cca 400g
med 2 PL
tekutý
vinný ocet červený 1 PL
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná

Postup

1

Předehřejte troubu na 170 °C. Prošlehejte olej, šťávu z mandarinek, sůl a čerstvě mletý pepř. Promíchejte s mrkví a vložte do menšího pekáčku, přidejte snítky tymiánu a vložte do trouby. Pečte do změknutí mrkve, asi 25 minut.

2

Osolte a opepřete kachní prsa. Kůži nařežte hlubokými zářezy do mřížky, dejte pozor, abyste ji neprokrojili do masa.

3

Vložte kachní prsa na studenou pánev a na mírném až středním ohni opékejte pomalu asi 12–15 minut. Po deseti minutách slijte do misky přebytečný tuk (nechte jej vychladnout a skladujte v lednici, použijte třeba na pečené brambory nebo zeleninu).

4

Pak zvyšte oheň, prsa otočte a opékejte zprudka cca 2 minuty. Následně přendejte do zapékací nádoby a vložte do trouby a nechte prsa dojít na vnitřní teplotu 60 °C.

5

Mrkev vyjměte z trouby, pokapejte medem a octem, promíchejte. Posypte petrželkou a nastrouhanou mandarinkovou kůrou. Přendejte na servírovací talíř.

6

Kachní prsa nakrájejte na tenké plátky a podávejte na pečené mrkvi.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/12

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...