Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
5,0 (6x)
3. 1. 2023
Kalifornská rolka & nigiri suši
Apetit
Kalifornská rolka & nigiri suši
Apetit


Snadné
< 60 min
5,0 (6x)

Oblíbené japonské suši má mnoho podob. Obrácená rolka, kdy je rýže navrch a řasa uvnitř, se nazývá uramaki. Zvláštním druhem uramaki jsou kalifornské rolky, do kterých se dává avokádo a krabí maso. Nigiri suši jsou zase čisté bochánky rýže s plátkem ryby či avokáda nebo krevetou navrchu.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 2 kalifornské rolky (8–10 kousků) a cca 20 nigiri

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 2 kalifornské rolky (8–10 kousků) a cca 20 nigiri

Na rýži

Na náplně

Na dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4643 kcal
  • Bílkoviny 144 g
  • Sacharidy 886 g
  • Tuky 46 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/1

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/1

Oslavte s Apetitem, který vychází už 16. 12., závěr roku a vkročte do toho nového s chutí a optimismem. Silvestr bez chlebíčků s nejlepšími pomazánkami na světě? Ani náhodou! Máme pro vás hned sedm receptů a k tomu i jeden na domácí veku. A pokud přece jenom toužíte po větším luxusu, připravte si krevetový koktejl, rozpečený sýr nebo slavnostní novoroční pečínku. Jestli prahnete spíše po exotice, máme pro vás recepty na božské suši. Nechybí ani dechberoucí sladká tečka v podobě hravých pohárů a světových dezertů. Zajímá vás, jaký bude gastronomický rok 2022? Nové trendy jsme probrali s šéfkuchaři a výsledkem jsou recepty, které budete chtít do jednoho ochutnat. V lednovém Apetitu najdete také praktický kalendář zeleniny a ovoce a přehledný rejstřík všech receptů roku 2021. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Kopřivová spanakopita

Objevte spanakopitu, koláč, který si Řekové pečou po celé generace – vyzkoušejte ho i vy

Spanakopita: slaný koláč z tenkého těsta, špenátu, fety a bylinek. Upéct jej můžete jako malé plněné šátečky, závin nebo koláč na plech – podle toho, kolik máte času a na co máte zrovna chuť a náladu. Připravíte ji dopředu, bude vám chutnat teplá i studená a servírovat ji můžete nejen jako hlavní chod, ale i jako svačinu nebo neobvyklé pohoštění. Je to zkrátka koláč, který se vám umí přizpůsobit.