Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kanapky s paštikou a ostružinami
Kanapky s paštikou a ostružinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kanapky s paštikou a ostružinami

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2137 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 100 g
Tuky 131 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak svatomartinskou husu využít do posledního sousta? Z jejích jater snadno připravíte lahodnou paštiku, která v kombinaci s ostružinami vynikne na křupavé bagetce. Dražší husí játra můžete vyměnit za kuřecí nebo krůtí a díky tomu si paštiku připravit i kdykoliv během roku.

Související recepty

Suroviny

máslo 100 g
česnek 2 stroužky
játra 500 g
očištěná (viz Něco navíc)
tymián
čerstvý nebo sušený, dle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý
K podávání
bageta 1 ks
džem
z aronie, z černého rybízu, ostružinový…
tymián
čerstvý
čerstvé

Postup

1

Slaninu a cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci nechte rozpustit máslo a poté na něm zvolna opékejte slaninu dokřupava a cibuli dozlatova. Vyjměte a tuk nechte v hrnci.

2

Česnek i houby nakrájejte nadrobno a vsypte do hrnce, ve kterém jste opékali slaninu a cibuli, minutu opékejte a přidejte játra. Krátce je zprudka opečte a poté podlijte červeným vínem. Když se víno téměř odvaří, ochuťte solí, pepřem a tymiánem. Odstavte, vsypte část opečené slaniny a cibule a rozmixujte dohladka. Dejte do misky, ozdobte zbylou slaninou a cibulí, zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice ztuhnout.

3

Bagetu nakrájejte na plátky a opečte nasucho na pánvi nebo v troubě. Potřete paštikou a na každou dejte trochu džemu. Ozdobte čerstvým tymiánem a ostružinou.

NĚCO NAVÍC
Husí játra, která by byla na svatomartinskou paštiku ideální, jsou poměrně drahá, paštika bude skvělá i z kuřecích nebo krůtích. Nebo jednotlivé druhy jater nakombinujte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/11

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...