Kančí kýta na žampionech

Kančí kýta na žampionech

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

maso z divočáka 4 ks
cibule 1 ks
olej 3 PL
žampiony 100 g
sůl
paprika sladká
pepř 4
mouka pšeničná hladká 2 PL
tuk 20 g
kmín

Kotlety opláchneme, zbavíme tuku, po obvodu nařízneme a naklepeme. Potom osolíme a na rozehřátém oleji obou stranách opečeme a vyjmeme. V oleji od opékání rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme drobně nakrájenou cibuli a společně osmažíme dorůžova, vmícháme mletou papriku, zalijeme horkou vodou a nebo vývarem, vložíme opečené maso, celý pepř a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení kotlety obrátíme a podle potřeby podléváme. Měkké kotlety vyjmeme, šťávu částečně vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme a dobře povaříme. Uvařenou šťávu přecedíme. Očištěné žapióny nakrájíme na plátky a na tuku je udusíme se solí a kmíne. Měkké kotlety a žampiony nakrájíme a vložíme do hotové omáčky a krátce povaříme. Podáváme s bramborovými kroketami, bramboráčky či rýží a zeleninou.

Autor: 7nebe

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit