Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
2,3 (12x)
23. 12. 2015
Kančí kýta s brusinkovou omáčkou
Kančí kýta s brusinkovou omáčkou


Snadné
> 60 min
2,3 (12x)

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany směsí smíchanou z hořčice a 1 lžíce sterilovaných brusinek. Každý plátek stočíme do válečku, který převážeme nití nebo spíchneme párátkem.

Slaninu nakrájíme nadrobno a rozškvaříme v kastrolu na troše oleje. Přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji opečeme dorůžova. Pak přidáme divoké koření, zalijeme vínem, vložíme kostku masoxu a přivedeme k varu. Vložíme připravené maso a necháme dusit pod pokličkou.

Když je maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Do kastrolu přidáme zbylé sterilované brusinky, omáčku dochutíme cukrem, solí a pepřem a vaříme do zhoustnutí. Na závěr z omáčky vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme.

Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, přelijeme omáčkoua podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

* lze ozdobit čerstvými brusinkami 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 437.25 kcal
  • Bílkoviny 32.25 g
  • Sacharidy 13.25 g
  • Tuky 14.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt