Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 1.7 ()
Více než hodinu Snadné 4
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

maso z divočáka 4 ks
řízky z kýty
slanina 150 g
brusinky 150 g
víno bílé 7
cibule 1 ks
bujon hovězí 1 ks
olej
hořčice plnotučná 1 PL
divoké koření
bobkový list, nové koření, jalovec a pepř
cukr
sůl
pepř

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany směsí smíchanou z hořčice a 1 lžíce sterilovaných brusinek. Každý plátek stočíme do válečku, který převážeme nití nebo spíchneme párátkem.

Slaninu nakrájíme nadrobno a rozškvaříme v kastrolu na troše oleje. Přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji opečeme dorůžova. Pak přidáme divoké koření, zalijeme vínem, vložíme kostku masoxu a přivedeme k varu. Vložíme připravené maso a necháme dusit pod pokličkou.

Když je maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Do kastrolu přidáme zbylé sterilované brusinky, omáčku dochutíme cukrem, solí a pepřem a vaříme do zhoustnutí. Na závěr z omáčky vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme.

Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, přelijeme omáčkoua podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

* lze ozdobit čerstvými brusinkami 

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit