„Měla jsem velkou chuť na skořicové šneky, které prodávají v IKEA, a tak jsem se pustila do díla. Děti se budou olizovat až za ušima a budou chtít ještě. U nás doma se po nich jen zaprášilo. Byly krásně křehké a nadýchané," píše naše čtenářka a autorka receptu.
Suroviny
Postup
V míse smíchejte mléko se 2 lžičkami moučkového cukru, droždím a nechte stát 15 minut.
Navažte mouku a přidejte k ní 2 lžíce cukru, sůl, rozpuštěné máslo a vzešlý kvásek. Vše důkladně zpracujte v těsto, které přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí objem.
Až těsto nakyne, rozdělte ho na dva díly. Každý díl vyválejte na obdélník, potřete 50 g rozpuštěného másla (aby se dobře roztíralo) a rovnoměrně posypte cukrem smíchaným se skořicí.
Plát srolujte a nakrájejte na kousky silné asi 2,5 cm. Ty pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě zhruba 30 minut kynout. Poté potřete rozšlehaným vejcem a posypte krystalovým nebo perličkovým cukrem (pokud nemáte perličkový, můžete použít krystal).
Troubu předehřejte na 220 °C (horkovzduch). Pečte 7–10 minut, poté nechte upečené kousky vychladnout na mřížce.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com