Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.2/5 Počet hodnocení: 72
Více než hodinu Snadné 12 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2949 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 470 g
Tuky 75 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Měla jsem velkou chuť na skořicové šneky, které prodávají v IKEA, a tak jsem se pustila do díla. Děti se budou olizovat až za ušima a budou chtít ještě. U nás doma se po nich jen zaprášilo. Byly krásně křehké a nadýchané," píše naše čtenářka a autorka receptu.

Suroviny

mléko 250 ml
sůl ½ ČL
rozpuštěné (ale ne horké!)
Náplň (na každý obdélník po jedné dávce)
změklé
hnědý cukr 3 PL
lze nahradit obyčejným krystalovým
skořice 1,5 ČL
vejce 1 ks
na potření
cukr
perlový, na posypání

Postup

1

V míse smíchejte mléko se 2 lžičkami moučkového cukru, droždím a nechte stát 15 minut.

2

Navažte mouku a přidejte k ní 2 lžíce cukru, sůl, rozpuštěné máslo a vzešlý kvásek. Vše důkladně zpracujte v těsto, které přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí objem.

3

Až těsto nakyne, rozdělte ho na dva díly. Každý díl vyválejte na obdélník, potřete 50 g rozpuštěného másla (aby se dobře roztíralo) a rovnoměrně posypte cukrem smíchaným se skořicí.

4

Plát srolujte a nakrájejte na kousky silné asi 2,5 cm. Ty pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě zhruba 30 minut kynout. Poté potřete rozšlehaným vejcem a posypte krystalovým nebo perličkovým cukrem (pokud nemáte perličkový, můžete použít krystal).

5

Troubu předehřejte na 220 °C (horkovzduch). Pečte 7–10 minut, poté nechte upečené kousky vychladnout na mřížce.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: verunkaz

Apetit magazín