Měl jsem velkou chuť na skořicové šneky které prodávají v IKEA, a tak jsem se pustil do díla. Tento receptík jsem na topreceptech nenašel, tak doufám, že budu první kdo ho tu má :) Když budete kuchtit tak jako já, budete odměněni jedinečným gastro zážitkem. Děti se budou olizovat až za ušima a budo chtít ještě. U nás doma se po nich jen zaprášilo. Byly krásně křehké a nadýchané.
Suroviny
Postup
V míse smícháme mléko se dvěmi lžičkami moučkového cukru, kvasnicemi a necháme stát 15 min.
Navážíme mouku se 2 lžícemi cukru, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vše důkladně zpracujeme v těsto, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě nakynout do dvojitého objemu.
Až je těsto nakynuté, rozdělíme jej na dva díly. Každý vyválíme v obdélník, na který rozetřeme 50g rozteklého másla (tak aby šlo rozetírat) a posypeme rovnoměrně cukrem smíchaným se skořicí.
Plát srolujeme a krájíme na kousky tlusté 2,5cm. Ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě tak 30minut kynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a pocukrujeme krystalem nebo perličkovým cukrem. (Já jej neměl, tak jsem volil krystal)
Troubu předehřát na 220 stupňů – horkovzduch. Pečeme 7-10 minut a upečené necháme zchladnout na mřížce.
Přeju všem dobrou chuť.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com