0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kanellbular - Skořicový šneci

Kanellbular - Skořicový šneci

Hodnocení receptu
4.2 / 5. Počet hodnocení: 55
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2949 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 470 g
Tuky 75 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Měl jsem velkou chuť na skořicové šneky které prodávají v IKEA, a tak jsem se pustil do díla. Tento receptík jsem na topreceptech nenašel, tak doufám, že budu první kdo ho tu má :) Když budete kuchtit tak jako já, budete odměněni jedinečným gastro zážitkem. Děti se budou olizovat až za ušima a budo chtít ještě. U nás doma se po nich jen zaprášilo. Byly krásně křehké a nadýchané. 

Suroviny

mléko 250 ml
cukr 2
moučka
droždí 25 g
mouka pšeničná hladká 400 g
sůl 0.5 PL
máslo 60 g
rozpuštěné
vejce 1 ks
na potření
cukr

Postup

1

V míse smícháme mléko se dvěmi lžičkami moučkového cukru, kvasnicemi a necháme stát 15 min.

2

Navážíme mouku se 2 lžícemi cukru, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vše důkladně zpracujeme v těsto, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě nakynout do dvojitého objemu.

3

Až je těsto nakynuté, rozdělíme jej na dva díly. Každý vyválíme v obdélník, na který rozetřeme 50g rozteklého másla (tak aby šlo rozetírat) a posypeme rovnoměrně cukrem smíchaným se skořicí.

4

Plát srolujeme a krájíme na kousky tlusté 2,5cm. Ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě tak 30minut kynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a pocukrujeme krystalem nebo perličkovým cukrem. (Já jej neměl, tak jsem volil krystal)

5

Troubu předehřát na 220 stupňů – horkovzduch. Pečeme 7-10 minut a upečené necháme zchladnout na mřížce.

Přeju všem dobrou chuť.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: verunkaz

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit