
Kapr pečený na slanině a šťouchaných bramborách
Tak tohle je opravdová lahůdka! Navíc stačí všechno naskládat do jednoho pekáčku a upéct...
Vydání: 2016/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 vysoké kapří podkovy, rozpůlené
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce hrubé mouky
- sušená majoránka a kmín na posypání
- plátky anglické slaniny na vyložení pekáčku
- cca 10 lžic šťouchaných brambor udělaných tak, jak je máte rádi (my jsme je ochutili máslem, opečenou cibulkou, kostičkami slaniny, česnekem a petrželkou)
- nasekaná petrželka nebo pažitka na ozdobení
Příprava jídla
1 Porce kapra osolte, opepřete, poprašte moukou, posypte majoránkou a kmínem. Troubu předehřejte na 190°C.
2 Malý pekáček nebo zapékací mísu vyložte plátky slaniny. Na ně rozprostřete připravené šťouchané brambory a poklaďte je okořeněnými kapřími podkovami. Vložte do trouby a pečte 20–25 minut – během pečení bude do brambor protékat šťáva z pečících se ryb, která z nich udělá nepřekonatelnou přílohu. Podávejte zdobené nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Přidat komentář