Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapří hranolky
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1246 kcal
Bílkoviny 187 g
Sacharidy 12 g
Tuky 51 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapří hranolky jsou třeboňskou specialitou a teď si je můžete připravit i doma. Recept není o nic víc složitější, než na klasického smaženého kapra, jen je dobré nechat rybí maso nějaký čas marinovat, aby do sebe natáhlo chuť koření. Netradiční smažený kapr chutná stejně dobře v kteroukoli roční dobu.

Související recepty

Suroviny

kapr 1 kg
vykostěné filety
koření na ryby
česnek 5 stroužků
sójová omáčka 4 PL
chilli ½ ČL
sůl
pepř
tuk
nejlepší je smažit hranolky ve fritéze

Postup

1

Celé vykostěné kapří filety zakapejte citronovou šťávou a nechte asi pět minut odležet. Pak z nich nakrájejte proužky široké asi centimetr až centimetr a půl.

2

Ve 200 ml vody rozmíchejte koření na rybu, rozdrcený česnek, sůl, pepř, sójovou omáčku a chilli. Vložte rybí maso a dejte ho na čtyři až pět hodin marinovat.

3

Rybí hranolky pak obalte v mouce smíchané s paprikou (dejte ji do pevnějšího igelitového sáčku, vložte maso, sáček uzavřete, nafoukněte a vše protřepte). Osmažte rybu na oleji.

4

Podávejte teplé, nejlépe jen se zeleninovým salátem. Vhodnou přílohou jsou i vařené brambory.

Zajímavost: Kapří hranolky jsou originální specialitou třeboňských restaurací Šupina a Šupinka a jsou chráněny ochrannou známkou č. 306594 „Kapří hranolky“.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín