Tahle rybí polévka je inspirovaná jihoasijskou kuchyní. Bude chutnat všem, kdo se nebojí v kuchyni experimentovat.
Suroviny
máslo
2
PL
cibule
1
ks
nadrobno
jablko
1
ks
na kostičky
banány
½
ks
oloupané, na kostičky
ananas
¼
ks
bez tuhého středu, na kostičky
kari koření
½
PL
žluté
víno bílé
200
ml
1
l
kapří vývar
kokosové mléko
200
ml
lze nahradit smetanou ke šlehání
sůl mořská
krevety
8
ks
větší, na dokončení
chilli sušené
špetka
olivový olej
1
PL
koriandr čerstvý
lísky, na ozdobu
Postup
1
Na másle opečte cibuli dosklovita. Přidejte ovoce a ještě 5 minut míchejte. Zaprašte kari a míchejte další minutu. Pak zalijte vínem a nechte je vyvařit. Zaprašte moukou, osmahněte, zalijte vývarem, rozmíchejte a vařte 10 minut. Rozmixujte dohladka a zjemněte kokosovým mlékem nebo smetanou. Dosolte.
2
Krevety ochuťte chilli, osolte je a opečte na pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Polévku nalijte do misek, do každé vložte dvě krevety a ozdobte koriandrem.
NĚCO NAVÍC
Místo krevet můžete smíchat vařené kapří maso s hustou zakysanou smetanou, osolit, opepřit a jako noček vložit do polévky.