Kapří polévka s kari, ovocem & krevetami

Kapří polévka s kari, ovocem & krevetami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1533 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 60 g
Tuky 48 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle rybí polévka je inspirovaná jihoasijskou kuchyní. Bude chutnat všem, kdo se nebojí v kuchyni experimentovat.

Související recepty

Suroviny

máslo 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
jablka 1 ks
na kostičky
banány 0.5 ks
oloupané, na kostičky
ananas 0.25 ks
bez tuhého středu, na kostičky
kari koření 0.5 PL
žluté
víno bílé 200 ml
mouka pšeničná hladká 1 PL
1 l
kapří vývar
kokosové mléko 200 ml
lze nahradit smetanou ke šlehání
sůl mořská
krevety 8 ks
větší, na dokončení
chilli sušené špetka
olivový olej 1 PL
koriandr
lísky, na ozdobu

1 Na másle opečte cibuli dosklovita. Přidejte ovoce a ještě 5 minut míchejte. Zaprašte kari a míchejte další minutu. Pak zalijte vínem a nechte je vyvařit. Zaprašte moukou, osmahněte, zalijte vývarem, rozmíchejte a vařte 10 minut. Rozmixujte dohladka a zjemněte kokosovým mlékem nebo smetanou. Dosolte. 

2 Krevety ochuťte chilli, osolte je a opečte na pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Polévku nalijte do misek, do každé vložte dvě krevety a ozdobte koriandrem. 

NĚCO NAVÍC

Místo krevet můžete smíchat vařené kapří maso s hustou zakysanou smetanou, osolit, opepřit a jako noček vložit do polévky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit