
Kapří polévka s kari, ovocem & krevetami
Tahle rybí polévka je inspirovaná jihoasijskou kuchyní. Bude chutnat všem, kdo se nebojí v kuchyni experimentovat.
Vydání: 2015/12
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 lžíce másla
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 jablko, nakrájené na kostičky
- 1/2 banánu, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 1/4 ananasu, zbavená tuhého středu a nakrájená na kostičky
- 1/2 lžíce žlutého kari koření
- 200ml bílého vína
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 litr kapřího vývaru
- 200ml kokosového mléka nebo smetany ke šlehání
- mořská sůl
- 8 větších krevet na dokončení
- špetka chilli koření
- 1 lžíce olivového oleje
- lístky koriandru na ozdobení
Příprava jídla
1 Na másle opečte cibuli dosklovita. Přidejte ovoce a ještě 5 minut míchejte. Zaprašte kari a míchejte další minutu. Pak zalijte vínem a nechte je vyvařit. Zaprašte moukou, osmahněte, zalijte vývarem, rozmíchejte a vařte 10 minut. Rozmixujte dohladka a zjemněte kokosovým mlékem nebo smetanou. Dosolte.
2 Krevety ochuťte chilli, osolte je a opečte na pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Polévku nalijte do misek, do každé vložte dvě krevety a ozdobte koriandrem.
NĚCO NAVÍC
Místo krevet můžete smíchat vařené kapří maso s hustou zakysanou smetanou, osolit, opepřit a jako noček vložit do polévky.
Přidat komentář