Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapří polévka s kari, ovocem & krevetami

Tahle rybí polévka je inspirovaná jihoasijskou kuchyní. Bude chutnat všem, kdo se nebojí v kuchyni experimentovat.

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 jablko, nakrájené na kostičky
    • 1/2 banánu, oloupaná a nakrájená na kostičky
    • 1/4 ananasu, zbavená tuhého středu a nakrájená na kostičky
    • 1/2 lžíce žlutého kari koření
    • 200ml bílého vína
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 1 litr kapřího vývaru
    • 200ml kokosového mléka nebo smetany ke šlehání
    • mořská sůl
    • 8 větších krevet na dokončení
    • špetka chilli koření
    • 1 lžíce olivového oleje
    • lístky koriandru na ozdobení

Příprava jídla

1 Na másle opečte cibuli dosklovita. Přidejte ovoce a ještě 5 minut míchejte. Zaprašte kari a míchejte další minutu. Pak zalijte vínem a nechte je vyvařit. Zaprašte moukou, osmahněte, zalijte vývarem, rozmíchejte a vařte 10 minut. Rozmixujte dohladka a zjemněte kokosovým mlékem nebo smetanou. Dosolte. 

2 Krevety ochuťte chilli, osolte je a opečte na pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Polévku nalijte do misek, do každé vložte dvě krevety a ozdobte koriandrem. 

NĚCO NAVÍC

Místo krevet můžete smíchat vařené kapří maso s hustou zakysanou smetanou, osolit, opepřit a jako noček vložit do polévky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní kapří vývar

Rybí krémová polévka se zastřeným vejcem a kaviárem

Kapří vývar se šafránem a zeleninou

Kapří tomatová polévka s bazalkovým pestem

Rybí polévka pokaždé jinak

Přidat komentář