Kapří polévka s kari, ovocem & krevetami

Kapří polévka s kari, ovocem & krevetami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1533 kcal
Bílkoviny 169 g
Cukr 60 g
Tuky 48 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tahle rybí polévka je inspirovaná jihoasijskou kuchyní. Bude chutnat všem, kdo se nebojí v kuchyni experimentovat.

Suroviny

máslo 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
jablka 1 ks
na kostičky
banány 0.5 ks
oloupané, na kostičky
ananas 0.25 ks
bez tuhého středu, na kostičky
kari koření 0.5 PL
žluté
víno bílé 200 ml
mouka pšeničná hladká 1 PL
1 l
kapří vývar
kokosové mléko 200 ml
lze nahradit smetanou ke šlehání
sůl mořská
krevety 8 ks
větší, na dokončení
chilli sušené špetka
olivový olej 1 PL
koriandr
lísky, na ozdobu

1 Na másle opečte cibuli dosklovita. Přidejte ovoce a ještě 5 minut míchejte. Zaprašte kari a míchejte další minutu. Pak zalijte vínem a nechte je vyvařit. Zaprašte moukou, osmahněte, zalijte vývarem, rozmíchejte a vařte 10 minut. Rozmixujte dohladka a zjemněte kokosovým mlékem nebo smetanou. Dosolte. 

2 Krevety ochuťte chilli, osolte je a opečte na pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Polévku nalijte do misek, do každé vložte dvě krevety a ozdobte koriandrem. 

NĚCO NAVÍC

Místo krevet můžete smíchat vařené kapří maso s hustou zakysanou smetanou, osolit, opepřit a jako noček vložit do polévky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit