Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapří polévka s kari, ovocem & krevetami

Kapří polévka s kari, ovocem & krevetami

2.3/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1533 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 60 g
Tuky 48 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle rybí polévka je inspirovaná jihoasijskou kuchyní. Bude chutnat všem, kdo se nebojí v kuchyni experimentovat.

Související recepty

Suroviny

nadrobno
na kostičky
banány ½ ks
oloupané, na kostičky
ananas ¼ ks
bez tuhého středu, na kostičky
kari koření ½ PL
žluté
1 l
kapří vývar
lze nahradit smetanou ke šlehání
sůl mořská
krevety 8 ks
větší, na dokončení
chilli sušené špetka
olivový olej 1 PL
koriandr čerstvý
lísky, na ozdobu

Postup

1

Na másle opečte cibuli dosklovita. Přidejte ovoce a ještě 5 minut míchejte. Zaprašte kari a míchejte další minutu. Pak zalijte vínem a nechte je vyvařit. Zaprašte moukou, osmahněte, zalijte vývarem, rozmíchejte a vařte 10 minut. Rozmixujte dohladka a zjemněte kokosovým mlékem nebo smetanou. Dosolte.

2

Krevety ochuťte chilli, osolte je a opečte na pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Polévku nalijte do misek, do každé vložte dvě krevety a ozdobte koriandrem.

NĚCO NAVÍC

Místo krevet můžete smíchat vařené kapří maso s hustou zakysanou smetanou, osolit, opepřit a jako noček vložit do polévky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...