Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapří špalíky s pažitkovo-citronovou majonézou
Kapří špalíky s pažitkovo-citronovou majonézou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kapří špalíky s pažitkovo-citronovou majonézou

5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1498 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 85 g
Tuky 75 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dejte smaženému kaprovi šanci i jindy než o Štědrém dnu. Nás tyhle dozlatova usmažené kapří špalíky očarovali na trhu a chodili jsme na ně celé léto. Jsou zkrátka prudce návykové. Určitě k nim připravte i pažitkovo-citronovou majonézu, celý pokrm totiž vyzdvihne na zcela novou úroveň.

Suroviny

kapr 500 g
filety (ideálně z menšího kapra), s kůží, ale bez šupin
petrželka 2 hrsti
nadrobno nakrájená
česnek 2 stroužky
drcené
sójová omáčka 2 PL
světlá
rybí omáčka 1 PL
paprika mletá pálivá 1 ČL
kmín 1 ČL
mletý
rostlinný olej
na smažení
sůl vločková
k podávání
klínky, k podávání
Na ochucenou majonézu
majonéza 4 PL
pažitka 4 PL
nadrobno nakrájená
z 1/2 citronu

Postup

1

Kapří filety položte kůží navrch a nakrájejte na podlouhlé proužky (cca 1,5 x 5 cm). Smíchejte petrželku, česnek a sójovou i rybí omáčku. Ve směsi obalte proužky kapra a nechte marinovat aspoň 1 hodinu (klidně i přes noc) v chladničce.

2

Pak smíchejte mouku s obojí paprikou a kmínem. Obalte v ní kapra a přebytečnou oklepněte. Rozpalte vyšší vrstvu oleje a postupně po částech smažte hranolky dozlatova zhruba 7 minut tak, aby se při smažení nedotýkaly. Hotové kapří hranolky nechte okapat na papírových utěrkách. Jezte je jako chuťovku s ochucenou majonézou smíchanou z uvedených surovin a vločkovou solí, doplněné klínky citronu.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li, přikusujte čerstvý chléb. Můžete též doplnit novými bramborami či kaší a jíst jako hlavní chod.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín