Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapří špalíky s pažitkovo-citronovou majonézou

Kapří špalíky s pažitkovo-citronovou majonézou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kapří špalíky s pažitkovo-citronovou majonézou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1498 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 85 g
Tuky 75 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dejte smaženému kaprovi šanci i jindy než o Štědrém dnu. Nás tyhle dozlatova usmažené kapří špalíky očarovali na trhu a chodili jsme na ně celé léto. Jsou zkrátka prudce návykové. Určitě k nim připravte i pažitkovo-citronovou majonézu, celý pokrm totiž vyzdvihne na zcela novou úroveň.

Suroviny

kapr 500 g
filety (ideálně z menšího kapra), s kůží, ale bez šupin
petrželka 2 hrsti
nadrobno nakrájená
česnek 2 stroužky
drcené
sójová omáčka 2 PL
světlá
rybí omáčka 1 PL
paprika mletá pálivá 1 ČL
kmín 1 ČL
mletý
rostlinný olej
na smažení
sůl vločková
k podávání
klínky, k podávání
Na ochucenou majonézu
majonéza 4 PL
pažitka 4 PL
nadrobno nakrájená
z 1/2 citronu

Postup

1

Kapří filety položte kůží navrch a nakrájejte na podlouhlé proužky (cca 1,5 x 5 cm). Smíchejte petrželku, česnek a sójovou i rybí omáčku. Ve směsi obalte proužky kapra a nechte marinovat aspoň 1 hodinu (klidně i přes noc) v chladničce.

2

Pak smíchejte mouku s obojí paprikou a kmínem. Obalte v ní kapra a přebytečnou oklepněte. Rozpalte vyšší vrstvu oleje a postupně po částech smažte hranolky dozlatova zhruba 7 minut tak, aby se při smažení nedotýkaly. Hotové kapří hranolky nechte okapat na papírových utěrkách. Jezte je jako chuťovku s ochucenou majonézou smíchanou z uvedených surovin a vločkovou solí, doplněné klínky citronu.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li, přikusujte čerstvý chléb. Můžete též doplnit novými bramborami či kaší a jíst jako hlavní chod.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Dokonalá rychlovka: Jak snadno připravit skvostné masové koule
  • Tipy a triky

Dokonalá rychlovka: Jak snadno připravit skvostné masové koule

Dají se různě ochucovat a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě, na grilu či smažit a taky mrazit. Podávat s omáčkou nebo bez. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první....
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč