Dejte smaženému kaprovi šanci i jindy než o Štědrém dnu. Nás tyhle dozlatova usmažené kapří špalíky očarovali na trhu a chodili jsme na ně celé léto. Jsou zkrátka prudce návykové. Určitě k nim připravte i pažitkovo-citronovou majonézu, celý pokrm totiž vyzdvihne na zcela novou úroveň.
Suroviny
Postup
Kapří filety položte kůží navrch a nakrájejte na podlouhlé proužky (cca 1,5 x 5 cm). Smíchejte petrželku, česnek a sójovou i rybí omáčku. Ve směsi obalte proužky kapra a nechte marinovat aspoň 1 hodinu (klidně i přes noc) v chladničce.
Pak smíchejte mouku s obojí paprikou a kmínem. Obalte v ní kapra a přebytečnou oklepněte. Rozpalte vyšší vrstvu oleje a postupně po částech smažte hranolky dozlatova zhruba 7 minut tak, aby se při smažení nedotýkaly. Hotové kapří hranolky nechte okapat na papírových utěrkách. Jezte je jako chuťovku s ochucenou majonézou smíchanou z uvedených surovin a vločkovou solí, doplněné klínky citronu.
NĚCO NAVÍC
Chcete-li, přikusujte čerstvý chléb. Můžete též doplnit novými bramborami či kaší a jíst jako hlavní chod.