0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapsičky se šunkou a houbami

Kapsičky se šunkou a houbami

3.5/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3161 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 209 g
Tuky 221 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapsičky jsou nejlepší horké s roztaveným sýrem, ale oceníte je, i když vychladnou. 

Suroviny

máslo 1 PL
mouka pšeničná hladká 1 PL
mléko 250 ml
sůl
olej 1 PL
šunka 140 g
na kostičky
sýr 85 g
nahrubo, ementál / eidam / čedar
1 PL
nasekané, hladkolistá petrželka, pažitka
listové těsto 500 g
vejce 1 ks
prošlehané
sůl
na posypání

Troubu rozehřejte na 200°C a plech vyložte pečicím papírem.

2 V rendlíku nechte rozpustit máslo, přisypte mouku a umíchejte světlou jíšku. Pak do rendlíku přilévejte a zašlehávejte mléko, osolte, vařte 10 minut do zhoustnutí, odstavte a nechte zchladnout.

3 Žampiony nakrájejte na kousky a orestujte v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova, vyjměte a odložte stranou do misky. Přidejte k nim šunku, sýr, zchladlý bešamel a bylinky a promíchejte.

4 Listové těsto vyválejte na tenký plát a vykrájejte z něj kolečka o průměru asi 8–10 cm. Rozdělte na ně náplň, okraje těsta potřete prošlehaným vejcem, přehněte a stiskněte. Kapsičky rozložte na plech, potřete zbývajícím vejcem, posypte solí a pečte asi 20 minut dozlatova. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč