Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kapsičky se šunkou a houbami

Kapsičky se šunkou a houbami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3161 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 209 g
Tuky 221 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapsičky jsou nejlepší horké s roztaveným sýrem, ale oceníte je, i když vychladnou. 

Suroviny

máslo 1 PL
mouka pšeničná hladká 1 PL
mléko 250 ml
sůl
žampiony 140 g
olej 1 PL
šunka 140 g
na kostičky
sýr 85 g
nahrubo, ementál / eidam / čedar
1 PL
nasekané, hladkolistá petrželka, pažitka
listové těsto 500 g
vejce 1 ks
prošlehané
sůl
na posypání

Troubu rozehřejte na 200°C a plech vyložte pečicím papírem.

2 V rendlíku nechte rozpustit máslo, přisypte mouku a umíchejte světlou jíšku. Pak do rendlíku přilévejte a zašlehávejte mléko, osolte, vařte 10 minut do zhoustnutí, odstavte a nechte zchladnout.

3 Žampiony nakrájejte na kousky a orestujte v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova, vyjměte a odložte stranou do misky. Přidejte k nim šunku, sýr, zchladlý bešamel a bylinky a promíchejte.

4 Listové těsto vyválejte na tenký plát a vykrájejte z něj kolečka o průměru asi 8–10 cm. Rozdělte na ně náplň, okraje těsta potřete prošlehaným vejcem, přehněte a stiskněte. Kapsičky rozložte na plech, potřete zbývajícím vejcem, posypte solí a pečte asi 20 minut dozlatova. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit