0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapsičky se šunkou a houbami

Kapsičky se šunkou a houbami

3.9 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3161 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 209 g
Tuky 221 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapsičky jsou nejlepší horké s roztaveným sýrem, ale oceníte je, i když vychladnou. 

Suroviny

máslo 1 PL
mouka pšeničná hladká 1 PL
mléko 250 ml
sůl
žampiony 140 g
olej 1 PL
šunka 140 g
na kostičky
sýr 85 g
nahrubo, ementál / eidam / čedar
1 PL
nasekané, hladkolistá petrželka, pažitka
listové těsto 500 g
vejce 1 ks
prošlehané
sůl
na posypání

Troubu rozehřejte na 200°C a plech vyložte pečicím papírem.

2 V rendlíku nechte rozpustit máslo, přisypte mouku a umíchejte světlou jíšku. Pak do rendlíku přilévejte a zašlehávejte mléko, osolte, vařte 10 minut do zhoustnutí, odstavte a nechte zchladnout.

3 Žampiony nakrájejte na kousky a orestujte v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova, vyjměte a odložte stranou do misky. Přidejte k nim šunku, sýr, zchladlý bešamel a bylinky a promíchejte.

4 Listové těsto vyválejte na tenký plát a vykrájejte z něj kolečka o průměru asi 8–10 cm. Rozdělte na ně náplň, okraje těsta potřete prošlehaným vejcem, přehněte a stiskněte. Kapsičky rozložte na plech, potřete zbývajícím vejcem, posypte solí a pečte asi 20 minut dozlatova. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit