Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapusta s bramborami a klobáskou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 927 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 88 g
Tuky 49 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapusta a brambory. Typické zimní suroviny, které nestojí mnoho, ale vykouzlíte z nich nespočet variant. Kapusta s bramborami a klobáskou je snadné jídlo, které vařily v zimních obdobích už naše babičky. Navíc je hotové do pár minut a nabízí nekonečně mnoho obměn. 

Související recepty

Suroviny

velké, vydrhnuté
kapusta ¼ ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín 1 špetka
mletý
rostlinný olej 1 PL
na kostičky
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno

Postup

1

Brambory nakrájejte na kostičky nebo na plátky velikosti sousta, kapustu pokrájejte na menší kousky.

2

Obojí vsypte do hrnce s vroucí osolenou vodou, opepřete a přidejte špetku drceného kmínu. Uvařte doměkka, trvá to 7–10 minut.

3

V jiném hrnci orestujte na oleji uzeninu, zaprašte moukou a krátce orestujte.

4

Kapustu a brambory slijte (část vody uschovejte) a vsypte k uzenině, promíchejte a v případě potřeby dořeďte vodou – tekutiny by mělo být tak akorát, aby tvořila pro kapustu a brambory omáčku. Nakonec vmíchejte česnek.

NĚCO NAVÍC

  • Klobásku vyberte podle chuti – nejlepší je papriková, lehce pikantní, která dodá jídlu chuť. Sáhnout ale můžete třeba i po uzeném mase.
  • Kapusta s bramborami bude dobrá i s vepřovým nebo kuřecím, které zbylo od oběda.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2024/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2024/1

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...