
Kapustnica
Vydatná kapustnica vydá i za hlavní jídlo, stačí si k ní ukrojit pořádný krajíc čerstvého chleba.
Vydání: 2014/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 lžíce vepřového sádla
- 1 cibule, nakrájené nadrobno
- 3 stroužky česneku, na plátky
- bobkový list
- 1–2 lžíce mleté sladké papriky
- hrst sušených hub, předem namočených v bílém víně
- 2 uzené klobásky (nejlépe domácí), nakrájené na kousky
- 500 g uzeného kolena, nakrájeného na kostičky
- 1 kg kysaného zelí, překrájeného
- pepř a sůl
Příprava jídla
V hrnci nechte rozpustit sádlo, přidejte cibuli, česnek a bobkový list a duste, dokud cibule nezměkne. Přisypte papriku, krátce orestujte a přidejte namočené houby, klobásu, uzené maso a zelí. Podlijte 1,5–2 litry vody, osolte, opepřete a vařte zhruba 2 hodiny, dokud zelí nezměkne.
NĚCO NAVÍC
„Kapustnici můžete ještě vylepšit vařenou bramborou, haluškami, smetanou, domácí uzenou slaninou anebo jen čerstvou petrželkou,“ radí autor receptu šéfkuchař Marcel Ihnačák a dodává, že vegetariánskou variantu získáte tak, že nahradíte maso sušeným ovocem (švestkami či hruškami).
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
ivana pappova
3. Listopad 2015 14:44