Karamelový cheesecake s malinami a mátou

Karamelový cheesecake s malinami a mátou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

2 balení máslových sušenek Club

80g másla

Náplň:

220g sýra Philadelphia Original

2 vejce

250g tučného tvarohu

1 sáček dortového želé

1 plechovka karamelového Salka

Poleva:

130g hořké čokolády

70g másla

 

Nejprve si přípravíme korpus. Sušenky nasypeme do mixéru a přidáme máslo.

Vše promixujeme, aby nám vznikla lepivá drobenka. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a drobenku namačkáme na dno a stěny formy, abychom vytvořili korpus o síle  půl centimetru.

Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C na 10 minut.

Mezi tím si připravíme náplň. Sýr Philadelphia, tvaroh a dortové želé smícháme elektrickým šlehačem. Postupně zapracujeme vejce a na závěr přidáme karamelové Salko.  Náplň nalijeme na korpus a vložíme zpět do trouby. Pečeme 40 minut. Po upečení necháme cheesecake vychladnout. Poté jej přetáhneme potravinářskou folií a necháme v ledničce uležet, nejlépe do druhého dne.

Asi dvě hodiny před podáváním přelijeme dort polevou. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a máslo. Polevu nalijeme na dort a krásně uhladíme. Polevu necháme ztuhnout. Zdobíme malinami a mátou. Dobrou chuť! 

 

Autor: Anonym (neověřeno)

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit