0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Karamelový cheesecake s malinami a mátou

Karamelový cheesecake s malinami a mátou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

2 balení máslových sušenek Club

80g másla

Náplň:

220g sýra Philadelphia Original

2 vejce

250g tučného tvarohu

1 sáček dortového želé

1 plechovka karamelového Salka

Poleva:

130g hořké čokolády

70g másla

 

Nejprve si přípravíme korpus. Sušenky nasypeme do mixéru a přidáme máslo.

Vše promixujeme, aby nám vznikla lepivá drobenka. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a drobenku namačkáme na dno a stěny formy, abychom vytvořili korpus o síle  půl centimetru.

Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C na 10 minut.

Mezi tím si připravíme náplň. Sýr Philadelphia, tvaroh a dortové želé smícháme elektrickým šlehačem. Postupně zapracujeme vejce a na závěr přidáme karamelové Salko.  Náplň nalijeme na korpus a vložíme zpět do trouby. Pečeme 40 minut. Po upečení necháme cheesecake vychladnout. Poté jej přetáhneme potravinářskou folií a necháme v ledničce uležet, nejlépe do druhého dne.

Asi dvě hodiny před podáváním přelijeme dort polevou. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a máslo. Polevu nalijeme na dort a krásně uhladíme. Polevu necháme ztuhnout. Zdobíme malinami a mátou. Dobrou chuť! 

 

Autor: Anonym (neověřeno)

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč