Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Karamelový cheesecake s malinami a mátou

Popis receptu: 

Hříšné spojení karamelu, čokolády a malin, na které vždy nalákám rodinu i přátele. 

Autor: Štěpánka Šípková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12 kousků
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus:

    2 balení máslových sušenek Club

    80g másla

    Náplň:

    220g sýra Philadelphia Original

    2 vejce

    250g tučného tvarohu

    1 sáček dortového želé

    1 plechovka karamelového Salka

    Poleva:

    130g hořké čokolády

    70g másla

     

Příprava jídla

Nejprve si přípravíme korpus. Sušenky nasypeme do mixéru a přidáme máslo.

Vše promixujeme, aby nám vznikla lepivá drobenka. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a drobenku namačkáme na dno a stěny formy, abychom vytvořili korpus o síle  půl centimetru.

Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C na 10 minut.

Mezi tím si připravíme náplň. Sýr Philadelphia, tvaroh a dortové želé smícháme elektrickým šlehačem. Postupně zapracujeme vejce a na závěr přidáme karamelové Salko.  Náplň nalijeme na korpus a vložíme zpět do trouby. Pečeme 40 minut. Po upečení necháme cheesecake vychladnout. Poté jej přetáhneme potravinářskou folií a necháme v ledničce uležet, nejlépe do druhého dne.

Asi dvě hodiny před podáváním přelijeme dort polevou. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a máslo. Polevu nalijeme na dort a krásně uhladíme. Polevu necháme ztuhnout. Zdobíme malinami a mátou. Dobrou chuť! 

 

REKLAMA

Přidat komentář