Karamelový cheesecake s malinami a mátou

Karamelový cheesecake s malinami a mátou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

2 balení máslových sušenek Club

80g másla

Náplň:

220g sýra Philadelphia Original

2 vejce

250g tučného tvarohu

1 sáček dortového želé

1 plechovka karamelového Salka

Poleva:

130g hořké čokolády

70g másla

 

Nejprve si přípravíme korpus. Sušenky nasypeme do mixéru a přidáme máslo.

Vše promixujeme, aby nám vznikla lepivá drobenka. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a drobenku namačkáme na dno a stěny formy, abychom vytvořili korpus o síle  půl centimetru.

Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C na 10 minut.

Mezi tím si připravíme náplň. Sýr Philadelphia, tvaroh a dortové želé smícháme elektrickým šlehačem. Postupně zapracujeme vejce a na závěr přidáme karamelové Salko.  Náplň nalijeme na korpus a vložíme zpět do trouby. Pečeme 40 minut. Po upečení necháme cheesecake vychladnout. Poté jej přetáhneme potravinářskou folií a necháme v ledničce uležet, nejlépe do druhého dne.

Asi dvě hodiny před podáváním přelijeme dort polevou. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a máslo. Polevu nalijeme na dort a krásně uhladíme. Polevu necháme ztuhnout. Zdobíme malinami a mátou. Dobrou chuť! 

 

Autor: Anonym (neověřeno)

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit